28 iulie, 2014

Fondurile UE destinate combaterii sărăciei din România şi Bulgaria, şi rămase neutilizate, ar trebui redirecţionate către Germania şi celelate state asaltate de migranţi săraci din aceste două ţări, potrivit ministrului Muncii din Renania de Nord-Westfalia, Guntram Schneider.

Ministrul a estimat că suma respectivă ajunge la aproximativ un miliard de euro, anual, bani pe care autorităţile germane i-ar putea folosi pentru programe de integrare, educaţie şi integrare pe piaţa muncii a imigranţilor săraci veniţi din România şi Bulgaria.

Jumătate din persoanele emigrate din cele două state sunt profesionişti înalt calificaţi, dar cealaltă jumătate reprezintă aşa-numita „imigraţie a sărăciei”, acuzată de mulţi politicieni occidentali că părăsesc statele natale pentru a beneficia de beneficii sociale în statele de destinaţie.


„În România salariul minim (pe oră) este de 1,05 euro. Aşa că nu trebuie să ne mirăm că oamenii vor continua să vină la noi. În 2013 au venit în Renania de Nord-Westfalia în jur de 18.000 de aşa-numiţi «imigranţi ai sărăciei» (…) Landul pune la dispoziţia localităţilor cu imigranţi 10,4 milioane de euro pentru integrarea acestora. Pe de altă parte, şi ţările de origine precum România şi Bulgaria trebuie să-şi integreze mai bine minorităţile. Au la dispoziţie fonduri europene în acest sens. Noi propunem ca fondurile pe care ţările de origine (ale migraţiei sărăciei – n.r.) nu le absorb să fie redirecţionate la noi şi în alte ţări (care primesc astfel de imigranţi – n.r.)”, a explicat Guntram Schneider, într-un interviu acordat publicaţiei germane Express, preluat de agenţia MEDIAFAX.

Soluţia aceasta a mai fost discutată şi anul trecut, când reprezentanţii ai Comisiei Europene au explicat că nu se pune o astfel de problemă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: