10 iulie, 2021

vaccin coronavirus covidAgenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat vineri introducerea inflamaţiilor cardiace printre posibilele efecte secundare ale vaccinurilor împotriva Covid-19 produse prin tehnologia mARN. Dintre cele patru seruri autorizate de EMA, cele produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna utilizează tehnologia inovatoare ARN mesager (mARN).

Noile efecte secundare posibile inventariate de EMA sunt miocarditele şi pericarditele, care vor fi trecute în prospectul vaccinurilor produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna, drept noi efecte secundare, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

De asemenea, EMA sfătuieşte persoanele care au un istoric medical de sindrom de scurgere capilară să evite vaccinul anti-coronavirus produs de Johnson & Johnson.


În ceea ce priveşte vaccinul produs de AstraZeneca, EMA recomandă adăugarea unui avertisment cu privire la riscul producerii sindromului Guillain-Barré, o boală rară ce determină sistemul imunitar să atace nervii.

Tot vineri, EMA a precizat că este prea devreme pentru a se pronunța dacă va fi nevoie de administrarea celei de-a treia de doze de vaccin anti-Covid, în cazul serurilor cu două administrări.

Declarația vine în ziua în care Pfizer și BioNtech, dezvoltatorii primul vaccin împotriva noului coronavirus autorizat în Europa, au anunțat că vor înainta autorităților de profil din SUA și UE solicitările de avizare a celei de-a treia doze.

Regimul actual de administrare, în două doze, este suficient deocamdată pentru a dobândi imunitate în fața virusului SARS-CoV-2, menționează EMA.


Tulpina Delta a provocat îngrijorări în mai multe state, unde numărul cazurilor noi a intrat din nou pe trend ascendent, din cauza contagiozității acestei variante a virusului. Mai multe țări au decis prelungirea sau chiar reintroducerea unor măsuri de  împiedicare a răspândirii Covid-19.

 

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: