12 octombrie, 2021

România a înregistrat în ultimele 24 de ore recordul absolut al deceselor Covid și al cazurilor de infectare diagnosticate în 24 de ore, din toate cele patru valuri epidemiologice: 442 de morți și 16.743 persoane confirmate cu SARS-CoV-2, conform datelor raportate marți de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În urmă cu o săptămână, 5 octombrie, România raporta 15.037 de cazuri zoșnice de persoane infectate cu noul coronavirus.

Până marți, 40.071 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România.


Din totalul de 442 pacienți decedați:

  • 397 erau nevaccinați și 45 vaccinați
  • cei 45 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 49 și 91 de ani
  • 44 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar unul nu a avut comorbidități declarate

Numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 17.141. Dintre acestea, 1.667 sunt internate la Terapie Intensivă (recordul celor patru valuri pandemice).

Din totalul pacienților internați, 467 sunt minori, 428 fiind internați în secții și 39 la ATI.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11.061 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 797 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.


Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.382.531 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.205 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.188.975 de pacienți au fost declarați vindecați.

Incidența infectărilor în Capitală: 14,71 la mia de locuitori

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus, calculată la 14 zile, a ajuns, marţi, la 14,71 la mia de locuitori, fiind în continuă creştere. DSP Bucureşti a anunţat, marţi, că rata de infectare în Capitală, calculată la 14 zile, a ajuns la 14,71 la mia de locuitori.

Incidenţa este în continuă creşetere. Luni a fost 14,2 la mie, duminică a fost 13,6, iar sâmbătă 12,65.

Autorităţile fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să poată face faţă numărului mare de pacienţi.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, luni, patru ordine care vizează gestionarea eficientă a pandemiei, între acestea fiind posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune. De asemenea, s-a decis dislocarea de personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti şi amânarea probelor practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă.

Valeriu Gheorghiţă: Nu este exclus să ne apropiem deja de un platou, însă, un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că nu este exclus ca România să se apropie de un platou la numărului de cazuri de Covid-19, însă, că un platou de 15.000 de cazuri pe zi este mult prea mare şi va depăşi capacitatea sistemului medical, relatează News.ro.

“Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă, pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15000 de cazuri este mult prea mare pentru că evident numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical. Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte, printr-o monitorizare corectă pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: