3 februarie, 2020

Reprezentanții Grupului celor mai dezvoltate şapte state ale lumii (G7) vor avea o teleconferință luni pentru a-și sincroniza măsurile de blocare a răspândirii noului coronavirus din China, astfel încât epidemia să nu se transforme într-o pandemie cu consecințe dezastruoase uman și economic.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a discutat cu secretarul american pentru Sănătate, Alex Azar, pentru a căuta o abordare comună întrucât abordările izolate au şanse reduse de succes în faţa riscurilor globale implicate de virusul Wuhan.


Din G7 fac parte Germania şi Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia, Canada şi Marea Britanie.

Numărul deceselor provocate în China de noul coronavirus – mai mare decât al celor din timpul pandmeiei de SARS

Decizia a fost luată în contextul prăbușirii burselor din China și al evoluției epidemiei – luni, numărul deceselor provocate, în China continentală, de 2019-nCoV l-a depășit pe cel al morților provocate de SARS în timpul pandemiei din 2002 – 2003, scrie CNN.

(Citiți și: „Coronavirus / Companiile au pierdut 420 mld. dolari pe bursele chineze. Banca Chinei aruncă în piață 174 mld. dolari”)

Bilanțul de luni arăta 362 de decese, în China, în timp ce în cele nouă luni de epidemie SARD au murit 349 persoane. În total, la nivel global, atunci s-au înregistrat 774 de decese.

În ultimele trei săptămâni, cazurile confirmate cu 2019-nCoVa crescut de la aproximativ 50 în China la peste 17.000 în cel puțin 23 de țări.


Experți consultați de The New York Times estimează numărul real la peste 100.000 de cazuri.

Beijingul acuză SUA că seamănă panică

Beijingul a acuzat luni Washingtonul că au întreprins acţiuni ce “au stârnit şi semănat panica” în legătură cu epidemia de coronavirus cu care se confruntă China.

SUA au interzis intrarea pe teritoriul american a tuturor rezidenților ce sosesc din China şi le recomandă cetăţenilor săi să nu se deplaseze în această ţară asiatică sau să o părăsească dacă se află acolo.

În opinia Beijingului, măsura este o încălcare a drepturilor omului, nu una de împiedicare a răspândirii noului coronavirus.

Medici în grevă la Hong Kong – cer închiderea granițelor

Peste 1.000 de cadre medicale din Hong Kong au intrat luni în grevă pentru a forța autorităţile guvernamentale să închidă granițele cu China continentală, de unde se propagă cu viteză noul coronavirus.

Alianţa Angajaţilor Autorităţii Spitalelor a anunţat că, în cazul în care Guvernul nu dă curs cererilor personalului medical până la ora 18:00 (10:00 GMT), va declanșa intrarea în grevă a altor 6.000 de angajați din domeniu, pentru restul săptămânii.

Reamintm că anul trecut Hong Kongul a fost zguduit de ample proteste antiguvernamentale ce au aruncat fosta colonie britanică în cea mai gravă criză de la revenirea insulei sub conducerea autorităţilor de la Beijing, în 1997.

Rusia va expulza cetățenii străini cu coronavirus

Căile Ferate Ruse au suspendat, începând cu duminică la miezul nopții, circulația trenurilor de persoane dintre Moscova de Beijing. Toți cei 136 de călători din tren erau de origine chineză.

De asemenea, Moscova a anunțat luni că va recurge la expulzarea cetăţenilor străini infectaţi cu noul coronavirus.

Virusul Wuhan ”a fost adăugat pe lista maladiilor periculoase în mod special, ceea ce ne permite să procedăm la expulzarea străinilor infectaţi şi să punem în practică măsuri speciale precum plasarea în izolare şi carantina”, a declarat premierul rus Mihail Mişustin, într-o şedinţă guvernamentală, citat de Agerpres.

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost înregistraţi oficial în Rusia vineri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: