3 august, 2022

Americanii au acumulat în trimestrul al doilea din acest an datorii suplimentare de 46 de miliarde de dolari pe cardurile de credit, cea mai mare creștere din ultimii 20 de ani, pe fondul impactului majorărilor generalizate de prețuri, potrivit datelor Rezervei Federale din New York, citate de MarketWatch.

Datoriile de pe cardurile de credit au crescut cu 5,5% în trimestrul al doilea față de primul și cu 13% față de trimestrul al doilea din 2021, cea mai abruptă creștere din ultimele două decenii.

Tendința a fost evidențiată în raportul trimestrial al Fed-ului din New York privind datoria populației. Acesta sugerează că americanii se confruntă cu o presiune financiară în creștere, într-un moment în care discuțiile despre o posibilă recesiune continuă să preocupe opinia publică, iar costurile de împrumut sunt în creștere.


Per total, americanii au acumulat datorii suplimentare de 312 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, sumă ce include creditele ipotecare și împrumuturile non-ipotecare – o creștere pe care cercetătorii Fed din New York au caracterizat-o drept „destul de considerabilă”. Este cea mai mare creștere nominală din 2016.

„Al doilea trimestru al anului 2022 a adus creșteri puternice ale soldurilor creditelor ipotecare, împrumuturilor auto și ale cardurilor de credit, determinate parțial de creșterea prețurilor”, a declarat Joelle Scally, administrator al Centrului pentru Date Microeconomice al Fed din New York.

Costul vieții din SUA a crescut din nou în iunie, rata inflației atingând un maxim din ultimii 41 de ani – 9,1%.

Raportul analizează și datoriile sensibile la rata dobânzii pe care americanii le au, în contextul în care Rezerva Federală (Fed) continuă să majoreze ratele de referință. Din martie, Fed a majorat rata fondurilor federale de patru ori, cel mai recent cu o creștere de 75 de puncte de bază la 2,25% – 2,50%.


Rata fondurilor federale afectează dobânzile la împrumuturi, inclusiv cele pentru cardurile de credit și creditele ipotecare. DAE medie pentru toate cardurile de credit a fost de 15,13% în primul trimestru, potrivit LendingTree. În iulie, rata medie a cardurilor noi de credit a fost de 20,82%, în creștere față de 20,17% cu o lună înainte.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: