24 septembrie, 2019

Un Brexit dezodonat în lipsa unui acord ar avea un „impact seismic” de miliarde de euro asupra producției auto europene – spun șefii a 23 de asociații antreprenoriale europene din domeniu, într-o rară declarație comună.

„Ieșirea Regatului Unit din UE fără un acord ar declanșa o mutație seismică a tranzacțiilor, cu costuri de miliarde de euro frezultate din tarifele care amenință să influențeze alegerea consumatorilor și accesibilitatea de pe ambele părți ale Canalului”, spune declarația comună citată de The Guardian.

Mai mult, fără avantajele pieței unice, producătorii auto se vor confrunta cu ruperea lanțurilor de aprovizionare de peste Canalul Mânecii. Marea Britanie este destinația a circa 10% din autovehiculele asamblate pe continent.


Lanțurile de aprovizionare transfrontaliere din UE depind de gradul zero de disconfort administrative, a avertizat declarația citată.

În Marea Britanie au fabrici BMW și Peugeot PSA, printre alții.

„Brexitul nu este doar o problemă britanică și suntem îngrijorați cu toții din industria auto europeană”, a a declarant Christian Peugeot, liderul asociației francize din domeniu CCFA.

PSA a avertizat în iulie că va închide fabrica Vauxhall din Ellesmere Port, în nord-vestul Anglie, dacă va devein neprofitabilă.


„Industria auto din UE și din Marea Britanie au nevoie de un comerț fără obstacole și ar fi semnificativ afectată de obșigații suplimentare și de poveri administrative pe echipamente și vehicule”, a spus și Bernhard Mattes, șeful organizației de lobby auto germane VDA.

Industria auto asigură locuri de muncă pentru 13,8 milioane de persoane în Uniunea Europeană, inclusiv Marea Britanie, sau echivalentul a 6,1% din forța de muncă’.

Producătorii au redus investițiile în Marele Regat cu 70% până la 98 de milioane de euro în primele șase luni ale anului, potrivit Society of Motor Manufacturers and Traders din Marea Britanie.

Primul ministru britanic Boris Johnson a iritat mediul de afaceri cu declarația potricit căreia Marea Britanie ar trebui să părăsească UE în data de 31 octombrie, cu sau fără accord.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: