6 noiembrie, 2023

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că discută furnizorii de energie, băncile, dar si cu reprezentanții ANRE și ai Ministerului Muncii pentru a găsi soluții de creditare prin sistemul de factoring, care să permită păstrarea unui preț corect la energie electrică și gaze pentru populație și companiile românești.

Un acord în acest sens va fi agreat „cel mai probabil săptămâna viitoare”, a anunțat luni Burduja.

„Ministerul Energiei a inițiat un cadru de discuție care va facilita un parteneriat între companiile de furnizare și instituțiile financiar-bancare pentru accesarea finanțărilor la un cost cât mai redus. Discutăm de un produs de factoring, pe baza unor convenții tripartite. Scopul acestor întâlniri este extinderea posibilității de creditare a furnizorilor, în marja unor acțiuni de factoring, și agrearea unui Acord referitor la sumele datorate de statul roman operatorilor de energie în contextul OUG nr.27/2022.


În urma întâlnirii comune de astăzi au avut loc discuții bilaterale cu fiecare furnizor și cu fiecare bancă în parte pentru a găsi cele mai eficiente soluții și pentru facilitarea cât mai rapidă a semnării acestui Acord. Cel mai probabil săptămâna viitoare se va agrea forma finală a Acordului cu instituțiile bancare. Am inițiat aceste demersuri pentru că țin foarte mult ca acest Acord să se semneze. El reprezintă garanția unui preț corect la energie electrică și gaze pentru români și companiile românești”, a transmis ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ministerul Energiei, alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, facilitează indirect o plată corectă a prețurilor la electricitate și gaze pentru consumatorii casnici și noncasnici. În acest context, ministerul de resort susține menținerea schemelor de compensare-plafonare a prețurilor la energie, prin intermediul cărora peste 5 milioane de gospodării au plătit numai 35 de lei la factură.

De asemenea, instituția menționează că „a creat această legătură între bănci și furnizorii de energie pentru protejarea consumatorilor și menținerea prețurilor scăzute la energie pentru români și companiile românești”.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: