24 aprilie, 2018

România a înregistrat anul trecut un record istoric în ceea ce privește numărul cererilor de azil. Au solicitat protecție aproximativ 5.000 de imigranți.

Cei mai mulți dintre aceștia au intrat în țară prin Serbia.

„Anul trecut (…) a fost cel mai greu an înregistrat vreodată în acest domeniu al azilului în istoria României – cel mai mare număr de cereri de azil înregistrate vreodată – aproximativ 5.000 de cereri de azil”, a spus Mircea Babău, de la Inspectoratul General pentru Imigrări – Direcţia Azil şi Integrare, în cadrul unui seminar de informare privind Programul de sprijin pentru repatriere voluntară umanitar asistată şi reintegrare (RVAR).


Cererile de primire şi de reprimire în baza regulamentului Dublin au fost anul trecut mai numeroase decât suma celor înregistrate în toată perioada 2007 – 2016, a explicat oficialul, citat de Agerpres:

„Ca să vă faceţi o idee despre dimensiunea cererilor de azil de anul trecut, în 1998 România a înregistrat 657 de cereri de azil, iar anul trecut, în 2017, în luna aprilie au fost înregistrate exact acelaşi număr de cereri de azil, într-o singură lună, respectiv 657.

Creşteri spectaculoase, 161% faţă de anul 2016.

Marea majoritate au intrat pe la graniţa cu Serbia, am înregistrat acolo peste 3.800 de cereri de azil la centrul nostru de la Timişoara şi pe baza proiectului de monopol care îl derulează Direcţia Azil şi Integrare am reuşit să transferăm de la Timişoara la celelalte centre de azil din ţară peste 2.400 de persoane fără să întâmpinăm nicio dificultate”, a mai spus Babău.


În 2018 s-au înregistrat circa 580 de cereri de azil, media fiind de peste 100 pe lună.

De asemenea, anul trecut:

  • au fost consiliaţi 985 de migranţi
  • au fost repatriaţi 102 migranţi,
  • 25 de persoane au beneficiat de cursuri de dezvoltare personală
  • 42 au beneficiat de pachete sociale
  • 30 au beneficiat de asistenţă pentru reintegrare.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: