19 iulie, 2017

Mai mulți foști membri implicați în GovITHub, un program construit de Guvernul Cioloș cu scopul de a digitaliza administrația, și care a dispărut odată cu instalarea Executivului Grindeanu, au lansat proiectul CivicTech care își propune să continue proiectele inițiate de GovITHub.

“Experienta GovITHub a reușit în timp scurt și cu resurse limitate să motiveze o comunitate extraordinară de oameni să arate că lucrurile se pot schimbă în facilitarea relației cetățenilor cu administrația publică prin tehnologie. CivicTech România este un start-up non-guvernamental și non-profit pornit în primăvara lui 2017 de ex-bursieri GovITHub, care își propune să continue, alături de parteneri ai societății civile, proiecte care să aducă România mai aproape de viziunea care ne unește”, potrivit site-ului CivicTech.

Printre proiectele CivicTech  se număra fiipregatit.ro (platformă de informare pentru situații de urgentă, pentru DSU) și Open Alba (dezvoltarea unei platforme de date deschise pentru Alba Iulia Smart City).


Specialiștii IT din GovITHub au încetat să mai colaboreze cu Guvernul Grindeanu după adoptarea ordonanței de urgentă pentru modificarea Codului Penal. Mulți dintre participanții la acest program erau voluntari și lucrau la proiecte pentru modernizarea administrației.

Programul guvernamental GovITHub a fost creat în 2016 ca urmare a unei inițiative de implicare civică a specialiștilor IT din mediul privat care își doresc să contribuie în mod activ la digitalizarea instituțiilor publice și la imbunătătirea relației cetăteanului cu statul.

Principiile care guvernează activitatea GovITHub au la bază transparența, implicarea civică și un sistem deschis de colaborare cu societatea civilă, de tip open source, care a făcut posibil că în doar 4 luni de activitate GovITHub să dezvolte proiecte cu impact național, care în alte condiții ar fi costat statul român peste 1 milion de euro.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: