31 martie, 2018

Premierul Viorica Dăncilă a continuat vineri schimbarea șefilor din ANAF, după ce miercuri l-a numit pe fostul ministru de Finanțe Ionuț Mișa în funcția de președinte al acestei instituții.

Unul dintre cei promovați pe poziția de vicepreședinte este Andrei Nistor Șerban, care deținea până acum postul de șef Administrației Județene a Finanțelor Teleorman 

Vicepreședinții demiși – Daniel Florin Anghel, Nicolae Pietrăreanu şi Daniel Mihai Tudor (coordonatorul Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF). Deciziile au fost deja publicate în Monitorul Oficial.


Tot vineri, Ion Petruş a fost numit în funcţia de inspector general adjunct antifraudă al Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF.

În afară de acesta, au fost numiți și doi vicepreședinți:

  • Andrei Nistor Șerban – șeful Administrației Județene a Finanțelor Teleorman
  • Alexandru Draghici

Au mai fost înlocuiți trei inspectori generali adjuncţi antifraudă:

  • la Direcţia regională antifraudă fiscală 1 Suceava. în locul lui Dan Nițu a fost numit Iulian Pricope
  • la Direcţia regională antifraudă fiscală 3 Alexandria – Marian Morcoașă a fost înlocuit cu Mircea Popa
  • la Direcţia regională antifraudă fiscală 4 Târgu Jiu – Liviu Adrian Bălan a fost eliberat din funcție, iar Alin Eleodor Mihai îi ia locul.

Deciziile vin după ce săptămâna aceasta au circulat mai multe informații pe surse potrivit cărora urmau să fie demiși aproximativ 20 de șefi din structură, din cauza rezultatelor foarte slabe privind colectarea la bugetul de stat.


Fostul ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa, iniţiatorul ”revoluţiei fiscale”, a devenit prședinte al ANAF miercuri, la propunerea oficială a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, cel care l-a criticat de mai multe ori anul trecut.

Ionuţ Mișa a mai fost în conducerea ANAF, ca director al Direcției mari contribuabili din ANAF.

Fostul ministru a fost cel care a girat elaborarea Codului fiscal care a promovat aşa numita „revoluţie fiscală”, ale cărei consecinţe au impus ulterior nu mai puţin de patru ordonanţe de urgenţă, pentru corectarea mai multor anomalii sesizate atât de mediul de afaceri cât și de sindicate.

La audierea sa în Parlament, propus să ocupe poziția de ministru al Finanțelor în Guvernul Tudose, Ionuț Mișa anunța desființarea pensiilor private obligatorii. Măsura nu a fost implementată, totuși ministrul Mișa a redus contribuțiile la acestea, deși aceste contribuții trebuia să crească.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: