1 iulie, 2021

Lider european în cercetare și dezvoltare și cea mai mare companie chimică din lume, BASF, în parteneriat cu AHK România, demarează proiectul BASF Innovation Hub care va reuni start-up-uri și companii inovatoare din 11 țări din Europa Centrală și de Sud, printre care şi România.

Aplicațiile pentru concursul BASF Innovation Hub pot fi transmise până în 15 septembrie. Într-o primă etapă a concursului, comisia de jurizare va alege cea mai bună idee din România, iar în noiembrie 2021, aceasta va fi prezentată în marea finală BASF Innovation Hub, alături de cele mai reuşite soluții din alte țări.

Câștigătorul concursului local va fi premiat cu 2.500 euro brut, iar cea mai bună idee din etapa regională cu 5.000 euro brut.


Informații suplimentare legate de concurs, condiţii și modalitatea de aplicare sunt disponibile AICI – LINK.

Concursul se adresează companiilor inovatoare și start-upurilor cu max. cinci membri, iar condiţia de bază pentru participare este ca ideea aplicată să contribuie în mod direct sau indirect la crearea de soluții pentru o energie curată, fiabilă și accesibilă și/sau pentru o agricultură sustenabilă și/sau să faciliteze economia circulară.

„Efectele dăunătoare asupra mediului și schimbările climatice din ultimele decenii au devenit o provocare pentru întreaga lume. Acest lucru a determinat țările europene să își stabilească obiectivul de a deveni primul grup de țări neutre din punct de vedere climatic. Printre altele, Comisia Europeană a adoptat Pactul Verde care cuprinde o serie de măsuri ce au ca scop dezvoltarea unei economii durabile și este de datoria noastră să sprijinim soluțiile care vor facilita acest proiect. Concursul Innovation Hub este doar una dintre modalitățile de a sprijini Pactul Verde”, a declarat Andreas Lier, director general al BASF România.

Directorul general al AHK România Sebastian Metz adaugă: „AHK România susține demersurile UE privind pachetul economiei circulare și Pactul Verde European. Acest lucru nu este întâmplător, Germania fiind lider de piață în domeniul tehnologiilor pentru energii regenerabile și un mediu mai curat.”


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: