15 septembrie, 2016

Cumintenia-Pamantului-lui-BrancusiMinisterul Culturii anunță joi că, până în prezent, s-au strâns 831.174 de euro în cadrul campaniei de subscripție publică pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși – „Cumințenia Pământului”.

Suma a fost strânsă prin intermediul tuturor canalelor puse la dispoziție:

  • 158.253 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro
  • 62.022 de euro prin intermediul eMag.ro
  • 525.617 euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii
  • 85.282 de euro prin SMS

Până în prezent, numărul donațiilor realizate cu ajutorul unui SMS conținând cuvântul „Brâncuși” trimis la numărul 8833 a ajuns la 42.641.


Românii din străinătate pot dona direct prin intermediul site-ului campaniei brancusiealmeu.ro, prin plată online cu cardul, fără a fi percepute comisioane, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, chiar dacă nu cumpără produse de pe site, însă tranzacția este comisionată de banca emitentă a cardului cu care se face plata și prin transfer bancar.

Există mai multe modalități prin care românii pot dona: prin SMS, direct prin intermediul site-ului campaniei, www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, „Cumințenia Pământului”, donând astfel în conturile campaniei; virând lei, euro și dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Campania de colectă națională „Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lunii septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocați de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

În prezent, „Cumințenia Pământului” poate fi văzută la Muzeul Băncii Naționale a României, de luni până vineri, între orele 10,00 — 18,00, cu ajutorul unei programări prealabile. Intrarea este gratuită, iar vizitatorii muzeului beneficiază de un tur ghidat.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: