5 ianuarie, 2015

Liberalii vor iniția în noua sesiune parlamentară o moțiune de cenzură, după data de 28 februarie, când va fi finalizat programul de guvernare al PNL, a anunțat luni copreședintele PNL Alina Gorghiu.

„Ne dorim un stat care să aibă o guvernare care să pună deasupra interesului individual interesul colectiv, iar agenda publică să fie cea care dictează proiectele de anvergură ale Guvernului PNL. În momentul acesta, ca urmare a dialogului pe care l-am avut și cu premierul desemnat, Cătălin Predoiu, suntem în etapa în care se merge spre finalizarea proiectului de viziune guvernamentală, care trebuie depus într-o primă formă până pe 28 februarie. Documentul îl vom pune atât în dezbatere internă, cât și a societății civile. Vrem o dezbatere reală pe acest program”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferință comună cu copreședintele PNL Vasile Blaga.

Despre preluarea guvernării

Alina Gorghiu a explicat luni că, în ceea ce privește preluarea exercițiului guvernării, PNL își dorește alegeri anticipate.


„Opinia noastră nu s-a schimbat- ne dorim, în primul rând, alegeri anticipate. Desigur, știm că este un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil.”, a spus Alina Gorghiu.

Liderul liberal a precizat că, după prezentarea programului de guvernare PNL, va fi depusă o moțiune de cenzură.

La rândul său, Vasile Blaga a precizat că PNL va iniția discuții cu toate partidele parlamentare, cu excepția PSD, cu privire la moțiunea de cenzură.

Priorități politice

Vasile Blaga a mai anunțat: ”Solicităm conducerilor Camerelor Parlamentului ca acea comisie care se ocupă de Codul electoral, condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor să se întrunească în 26 ianuarie pentru a începe discuţiile la noul cod electoral şi pentru a răspunde în acest fel aşteptărilor românilor aşa cum s-au exprimat ei prin vot în 16 noiembrie”, a spus liderul PNL.


Vasile Blaga a afirmat că liberalii susţin ideea adoptării unei noi legi a partidelor politice, care să faciliteze înregistrarea unui partid politic, prin reducerea numărului minim de membri la 500 şi renunţarea la criteriile teritoriale pentru strângerea de semnături de susţinere.

Vasile Blaga a mai precizat că PNL susţine adoptarea unei noi legi a finanţării partidelor politice, avansând ideea susţinerii financiare a formaţiunilor politice doar de la bugetul de stat, ”atât cât poate bugetul de stat”, dar și introducerea sistemului de alegere în două tururi de scrutin a primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

Proceduri interne

Liderii PNL au menţionat că o altă decizie a vizat declanşarea unui proces de identificare a candidaţilor ce vor fi susţinuţi la alegerile din 2016.

”Am decis ca în 2015 să facem un efort colectiv pentru a identifica persoane de la baza partidului şi din afara partidului care să reprezinte PNL în viitoarele alegeri locale şi parlamentare” , a afirmat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a menţionat că a fost convenită componenţa a două comisii tehnice, una pentru a stabili criteriile de unificare şi ponderile în cadrul organizaţiilor judeţene, iar alta pentru a rezolva problema unificării grupurilor parlamentare, care trebuie să-şi finalizeze rapoartele de activitate până în 21 ianuarie.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat convocarea la finalul lunii februarie a şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare, în care vor fi aprobate deciziile politice ale partidului pentru perioada următoare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: