21 noiembrie, 2022

România are a patra cea mai fatală regiune din Uniunea Europeană după numărul deceselor provocate de accidentele auto: în Muntenia Sud (din Argeș și Teleorman până în Ialomița și Călărași) s-au înregistrat 99 de decese prin accidente auto la un milion de locuitori, potrivit datelor pe 2020, publicate luni de Eurostat.

Datele provizorii arătau încă de anul trecut că rata mortalității auto este cea mai ridicată în România, chiar dacă 2020 a fost, oficial, anul celor mai severe restricții de circulație din cauza pandemiei.

În București au fost 46 de decese la un milion de locuitori din cauza accidentelor auto, puțin peste media regiunilor UE de 43 de decese la un milion de locuitori. Media a fost depășită de mai mult de jumătate (51,5%) din regiunile europene.


Recorduri mai sumbre decât ale României au înregistrat doar regiuni din Portugalia (Alentejo, 135 decese la un milion de locuitori), Polonia (Mazowiecky, 123) și Luxembourg (100), dacă omitem teritoriile franceze de peste mări (Guyana – 115 și Guadelupe -124).

S-au înregistrat 19.102 decese și 935.555 răniți de pe urma accidentelor de pe drumurile Uniunii Europene.

Statisticile Eurostat iau în considerare și accidentele produse de călători în tranzit prin regiunile respective și nu numai pe cele ale rezidenților.

Unde se șofează cel mai prudent în Europa

În 24 de regiuni din UE incidența deceselor rutiere a fost mai mică de 23 de decese la un milion de locuitori.


Nu s-a raportat nici un deces în două regiuni: Valle d’Aosta / Vallée d’Aoste în nordul Italiei și insula Åland din Finlanda.

Altfel, majoritatea celor 24 de regiuni cu rate de mortalitate relativ scăzute au fost predominant zone urbane, inclusiv 10 regiuni capitale: cele mai scăzute rate de incidență au fost înregistrate în regiunea Stockholm (5 decese la un milion de locuitori), regiunea Viena (6) și regiunea Hamburg , din nordul Germaniei (8).

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: