fbpx

24 ianuarie, 2025

Ministrul Educaţiei, Daniel David, a afirmat joi seară că, după o lună de mandat, a observat ”o zonă de concentrare foarte mare a puterii” şi toată lumea doreşte să vorbească cu ministrul pentru orice problemă. ”Dacă au fost miniştrii care au vrut să facă micromanagement, eu cred că este o mare greşeală”, a declarat ministrul, transmite News.ro.

”Din păcate, vedem cu toţii că există o doză prea mare de neîncredere, suspiciune, cooperarea nu funcţionează foarte bine. Văd o zonă de concentrare foarte mare a puterii. Adică toată lumea doreşte să vorbească cu ministru pentru orice problemă. Nimeni nu are încredere să discute cu alte instituţii, cu profesorul, cu directorul de şcoală, cu inspectorul, cu directorii din minister, cu secretarii de stat, toţi vor să discute cu ministrul, ceea ce mie mi-arată că sistemul nu funcţionează bine”, a afirmat, joi seară, ministrul Educaţiei.

Daniel David a adăugat: ”Dacă au fost miniştrii care au vrut să facă micromanagement, eu cred că este o mare greşeală pentru un sistem atât de complicat şi complex”.


Ministrul a precizat că îşi doreşte să ”iasă în faţă” când este vorba despre viziune şi despre strategie, să monitorizeze implementarea operaţională, dar nu să o facă el.

”Să fiu atent să funcţioneze bine lucrurile, iar când apar probleme mari – nu orice problemă minoră de sistem trebuie să ajungă la ministru – când apar probleme mari, să mă asigur că reacţionăm rapid, transparent. Şi în acelaşi timp, dacă nu există reguli prin care să corectăm problema care a apărut, să creez rapid regulile respective. Cred că asta este funcţia unui ministru, nu să fie un fel de administrator care face micromanagement la un sistem atât de complicat şi de complex”, a adăugat Daniel David.

(Citește și: ”Video / Daniel David, rectorul UBB: Românii – mentalitate și psihologie socială: ce blochează drumul României spre modernitate”)

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: