18 octombrie, 2022

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a semnat un protocol de colaborare cu Autoritatea Rutieră Română (ARR), pentru depistarea samsarilor de mașini care importă numeroase autoturisme second-hand pentru a face comerț cu acestea, dar nu plătesc impozite pe veniturile realizate, a anunțat președintele instituției, Lucian Heiuș.

”De două luni de zile, ANAF a semnat un protocol de colaborare cu ARR, cu Autoritatea Rutieră Română, tocmai pentru a obține informațiile în timp real pentru cei care aduc foarte multe mașini de afară și le valorifică, nu le aduc pentru ei, fac comerț și nu sunt înregistrați pentru acest lucru”, a declarat Lucian Heiuș marți, în cadrul conferinței ”Bugetul și fiscalitatea 2023: la ce să se aștepte economia?”, organizată de Curs De Guvernare.

El a precizat că în urma primelor controale au fost identificate o serie de nereguli.


”Am avut câteva rezultate foarte bune. Am găsit societăți cu sute de autoturisme care erau comercializate, nu erau declarate, societăți deschise în Bulgaria pentru a evita plata TVA-ului și multe alte mecanisme. De două luni colaborăm cu ARR foarte bine pe acest domeniu”, a precizat președintele ANAF.

În ceea ce privește activitatea de inspecție fiscală, Lucian Heiuș a anunțat că inspectorii ANAF se vor concentra anul viitor pe industriile care au înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri, creșteri care nu se regăsesc și la nivelul veniturilor raportate Fiscului, precum și pe societățile care au beneficiat de ajutoare din partea statului.

”Industrii care au o creștere, au crescut foarte mult, dar declaratul nu a ținut pasul cu această creștere. Ne uităm cu atenție ce se întâmplă cu acele sectoare. Nu vă pot spune neaparat industriile care sunt, dar ca principiu acesta este unul din elementele pe care le vom lua în calcul când facem analizele de risc pe anul viitor, cum vom lua și vom analiza și societăți comerciale care au beneficiat de ajutoare de stat sau de alt sprijin din partea statului în anii care au trecut și să vedem dacă, într-adevăr, se și reflectă în activitatea lor sumele de bani cu care au fost ajutate. Este normal să existe o asemenea verificare ulterioară”, a anunțat președintele ANAF.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: