26 ianuarie, 2020

Rata de respingere a vizelor solicitate de români pentru Statele Unite este de 10%, însă reglementările americane prevăd intrarea unei țări în programul Visa Waiver când rata este sub 3%, a explict ambasadorul Adrian Zuckerman, într-un interviu acordat Ziarului De Iași.

”Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România.

Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaților trebuie să fie de sub 3% și acum e în jur de 10%”, a răspuns ambasadorul Zuckerman, întrebat dacă România ar putea deveni a 40-a țară ce intră în Visa Waiver, după Polonia, care a făcut acest pas în noiembrie 2019.


”Am vorbit cu președintele Iohannis, care trebuie să vă spun că e singurul președinte care l-a vizitat la Casa Albă pe președintele Donald Trump de două ori, și s-au întâlnit și cu alte ocazii, în alte locuri. Le-am promis și președintelui Iohannis și prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% și astfel să se poată ridica vizele pentru România”.

”Sper să nu fie 5-10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aș intui că e ceva între aceste date, dar e greu de spus, fiindcă sunt o mulțime de lucruri și de condiții care trebuie rezolvate ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%”, a mai spus ambasadorul american.

Polonezii călătoresc în SUA fără vize, începând cu 11 noiembrie (Ziua Independenței Poloniei) 2019.

În luna septembrie a anului trecut, preşedintele american Donald Trump a anunţat că va acorda Poloniei acces la Programul Visa Waiver al Departamentului de Stat, care le permite cetăţenilor din ţările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.


În pofida numeroasele somații din partea oficialilor UE, cetățenii din patru state vor avea nevoie în continuare de vize pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite: România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: