28 aprilie, 2012

Presa internațională a relatat despre căderea Guvernului Ungureanu și a făcut previziun iasupra Cabinetului propus Victor Ponta, iar un blog al ziarului american Wall Street Journal a remarcat că România a acceptat de la FMI condiții greu de îndeplinit pentru orice alt stat, însă noul Executiv trebuie să le continue.

„În schimbul creditelor, România a acceptat condiţii aspre, greu de îndeplinit de orice alt stat european, inclusiv reducerea deficitului bugetar la 1,9% din PIB anul acesta. Iar acest lucru se întâmplă în contextul în care România deja luase măsuri dure”, notează WSJ, citat de Mediafax.

„Pe scurt, viitorul guvern nu va avea de ales – va trebui să menţină austeritatea, în contextul în care încrederea pieţelor financiare deja este fragilă”, încheie Wall Street Journal.


Principalele agenţii de presă internaţionale au notat că problemele politice de la Bucureşti intervin în contextul misiunii de evaluare a FMI şi a UE:

  • „Guvernul de centru-dreapta condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost înlăturat, vineri, printr-o moţiune de cenzură depusă de opoziţie”, scrie agenţia France-Presse, notând că problemele politice de la Bucureşti intervin în contextul misiunii de evaluare a FMI şi a Uniunii Europene.
  • „Guvernul României a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură”, titrează agenţia Bloomberg, precizând că Executivul de la Bucureşti a fost acuzat de lipsă de transparenţă în vânzarea companiilor de stat şi de acordarea de subvenţii, în mod privilegiat, autorităţilor locale.
  • „Demiterea Guvernului României ar putea complica sarcina FMI de a evalua un nou acord”, precizează Bloomberg.
  • „Guvernul de centru-dreapta al României a fost demis la două luni după ce fusese instalat, existând riscul izbucnirii unei crize politice şi compromiterii programului de austeritate bugetară”, observă Reuters.
  • „Preşedintele Traian Băsescu, un aliat al lui Ungureanu, va trebui să desemneze un nou prim-ministru care să aibă susţinerea Parlamentului, o procedură care s-ar putea dovedi complicată”, explică agenţia.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: