Universitatea Bucureşti (UB) le solicită partidelor să îşi revizuiască principiile de selecţie şi de promovare a liderilor şi a candidaţilor în alegeri, precum şi a decidenţilor din administraţie. Liderii politici trebuie să fie competenți, dar și să înțeleagă problemele oamenilor, să propună soluții eficiente, dar și umaniste.
„Le cerem partidelor politice să îşi revizuiască principiile de selecţie şi de promovare a liderilor şi candidaţilor în alegeri şi a decidenţilor din sistemul de administraţie. Pentru apărarea democraţiei şi a orientării euroatlantice şi pentru evitarea autoritarismului, România are nevoie de lideri politici competenţi, democraţi şi eficienţi, dar care înţeleg problemele oamenilor, ale societăţii şi propun soluţii de rezolvare a lor realiste şi umaniste, nu populiste sau mesianice”, precizează UB într-un comunicat.
Pe de altă parte, UB are un mesaj și către electorat, cerându-le românilor să se informeze cât mai bine şi să meargă la vot pentru a decide ei viitorul României, în funcţie de evidenţe şi de certitudini privind candidaţii şi ofertele lor electorale, nu în funcţie de „manipulări şi promisiuni populiste”.
„Universitatea din Bucureşti reiterează în mod ferm angajamentul său pentru orientarea euroatlantică a României şi valorile democratice care sunt intrinseci statului român şi naţiunii române. Considerăm că sancţionarea ineficienţei în guvernare şi inechităţilor generate la nivel social trebuie făcută în interiorul sistemului democratic şi prin păstrarea orientării euroatlantice a României”, mai spune comunicatul.
Alte mențiuni ale UB:
- Orientarea euroatlantică a României, aşa cum este ea consfinţită de Constituţie, precum şi valorile fundamentale pe care acestea le exprimă reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român.
- Nu trebuie uitate tragediile şi suferinţele provocate în istorie de regimurile nedemocratice, autoritare, dictatoriale din secolul XX, şi nici victimele legionarismului şi comunismului.
- Totodată, Universitatea din Bucureşti respinge „ferm orice formă de dictatură” şi rămâne angajată pe deplin în slujba dezvoltării unei societăţi româneşti bazate pe valorile euroatlantice ale libertăţii, pluralismului şi statului de drept prin misiunile sale asumate de cercetare şi educare.
(Citește și: Profilul alegătorilor – Călin Georgescu, votat de 31% din tinerii de 18 – 24 de ani prezenţi la urne)
****
Un răspuns
Ha,ha,ha!
E buna gluma asta!
Dar nu se leagă!
Mafia si patria!😭