16 august, 2015

greece-airport-300Consorţiul format din compania germană Fraport şi Slentel, o divizie a grupului elen Copelouzos, va finaliza în curând preluarea în concesiune pe cel puţin 40 de ani a 14 aeroporturi din Grecia, după ce aprobarea celui de-al treilea pachet de ajutor financiar pentru Atena a deblocat privatizările.

Odată cu aprobarea pachetului financiar pentru Grecia, privatizările de active ale statului sunt aşteptate să fie reluate. În acest context, Fraport şi Slentel vor încheia în curând dicuţiile pentru concesionarea a 14 aeroporturi regionale, scrie cotidianul elen Kathimerini, preluat de portalul GreekReporter.

Cele 14 aeroporturi se află în Aktion, Chania, Corfu, Kavala, Kefalonia, Kos, Mytilene, Mykonos, Rodos, Samos, Santorini, Skiathos, Salonic şi Zakynthos, cele mai multe dintre acestea fiind destinaţii turistice cunoscute.


Acordul dintre consorţiu şi statul elen a fost semnat în noiembrie anul trecut, însă nu a fost finalizat până în prezent.

Cele două companii vor plăti o singură dată suma de 1,2 miliarde de euro şi anual 22,9 milioane de euro pentru a opera aeroporturile pe o perioada de 40 de ani, cu posibilitatea extinderii pe încă zece ani.

Fraport este o companie germană de transport care operează, printre altele, aeroportul din Frankfurt. Grupul elen Copelouzos are afaceri în sectorul energetic.

Consorţiul şi-a asumat investiţii de 1,4 miliarde de euro, din care 330 milioane de euro în primii patru ani. Trecerea aeroporturilor în concesiune privată va crea, potrivit estimărilor, 1.450 de locuri de muncă directe şi 15.000 de locuri de muncă indirecte.


Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seară, cel de-al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, care trebuie să adopte o serie de reforme macroeconomice, în sensul creşterii taxelor şi reducerii deficitului bugetar, pentru a obţine ajutorul de 86 de miliarde de euro.

Unele dintre statele membre ale zonei euro, inclusiv Germania, trebuie să-şi consulte Parlamentele cu privire la noul plan de asistenţă financiară. Celelalte ţări care trebuie să organizeze voturi în Parlament sunt Austria, Estonia, Portugalia şi Spania, în timp ce Legislativul grec a aprobat acordul vineri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: