8 noiembrie, 2018

(Președintele CCIR, Mihai Daraban, Președintele României, Klaus Iohannis și consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, la Topul Național al Firmelor 2018. Foto: Administrația Prezidențială)

Camera de Comerț și Industrie a României a premiat miercuri, 7 octombrie, cele mai performante companii din România, în cadrul Galei „Topul Național al Firmelor”, ediția cu numărul 25. În total, peste 12.400 de companii s-au clasat în top 10 în diferite sectoare de activitate.

În același timp, au fost acordate și premii speciale pentru aportul adus activității economice din România, pe diferite segmente esențiale.

Cel mai important premiu CCIR, „Meritul comercial”, a fost acordat ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, iar din zona de business cu impact semnificativ au primit premii de excelență companii precum Coca Cola HBC și Dacia.
Premii de excelență au fost acordate și pentru jurnaliști, astfel, Cristian Grosu, redactorul șef al CursDeGuvernare.ro a primit premiul pentru analiză economică.



Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs în deschiderea evenimentului și a vorbit despre prioritățile și performanțele mediului de afaceri și despre faptul că Guvernul nu acționează corespunzător acestor priorități.
Spre exemplu, subiecte sensibile, pentru care Guvernul acționează prea puțin sunt cele legate de forța de muncă infrastructură, sau statul de drept.

Discursul integral al Președintelui Klaus Iohannis: 

YouTube video

Mihai Daraban, președintele CCIR, a vorbit despre prioritățile de perspectivă ale mediului de afaceri:


„Cred că următorii 25 de ani ar trebui să însemne pentru România mai multă cercetare şi inovare. Cred că trebuie să intrăm în etapa următoare. Cred că trebuie să învăţăm de la faptul că am fost plasaţi cam pe ultimul loc la cercetare-inovare. Cred că fondurile guvernamentale trebuie să se ducă spre cercetare, spre acea cercetare strâns legată de economia reală, nu cercetare de dragul cercetării, ci cea care să aducă valoare adăugată în economie”, a spus Mihai Daraban, potrivit Agerpres.

În Topul Național, potrivit informațiilor oficiale CCIR, pe prima poziție s-au clasat 1890 de companii, în funcție de indicatorii luați în calcul; pe locul al doilea, 1580 de companii, iar pe cea de-a treia poziție – 1412 companii.
În total, în Topul Național al Firmelor 2018 s-au clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel național 12.472 companii – „operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.381 din industrie, 3.478 din servicii, 2.627 din comerț, 307 din turism, 460 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 633 din agricultură, silvicultură și pescuit și 586 din construcții. Cele 12.472 companii au o cifră de afaceri de aproximatix 165 mld. Euro, un profit din exploatare de circa 13,9 mld. Euro și 1.380.304 de salariați”.

Clasamentul din acest an este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat, potrivit explicațiilor CCIR. Ierarhia este construită pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț, în toate județele țării.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: