19 septembrie, 2020

TikTok şi compania ByteDance Ltd., care deţine această aplicație chineză, au cerut unei instanțe americane să blocheze decizia administraţiei Trump de a interzice canalul de video-sharing, informează Bloomberg, citat de news.ro.

Plângerea la adresa ordinului executiv emis de preşedintele Donald Trump a fost depusă vineri noapte la o curte federală de justiţie din Washington.

În documente se susține că președintele Donald Trump şi-a depăşit autoritatea când a interzis aplicaţia şi că a făcut asta din motive politice şi nu ca să oprească „o ameninţare neobişnuită şi extraordinară” la adresa SUA, aşa cum cere legea.


Vineri, Departamentul pentru Comerţ a a anunţat că descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat va fi blocată în Statele Unite începând de duminică.

Aplicaţia de video-sharing TikTok are 100 de milioane de utilizatori în SUA şi este populară în special în rândul tinerilor. Aplicaţia de mesagerie WeChat (similară Facebook Messenger sau WhatsApp) este folosită, în medie, de 19 milioane de utilizatori în SUA, în special studenţi chinezi, expaţi sau americani care au relaţii personale sau de afaceri în China, potrivit companiei de consultanţă Apptopia.

“Partidul comunist chinez a demonstrat că are mijloacele şi intenţia de a utiliza aceste aplicaţii pentru a ameninţa securitatea naţională, politica externă şi economia SUA”, a explicat Departamentul american al Comerţului într-un comunicat de presă.

China anunță sacționarea companiilor americane din cauza interzicerii TikTok și WeChat

Guvernul chinez a anunţat sâmbătă că introduce un mecanism ce îi va permite să restrângă activităţile companiilor străine, ca răspuns la interzicerea celor două aplicații.


Anunţul Ministerului Comerţului, făcut în plin scandal între Beijing şi Washington, nu vizează o companie străină în mod special.

Decizia menţionează la modul general o serie de acţiuni prin care companiile care vor figura pe o viitoare „listă de entităţi non-fiabile” devin pasibile de amenzi şi riscă să li se restricţioneze activităţile sau aducerea de materiale şi personal în China.

Lista va cuprinde companii ale căror activităţi „aduc atingere suveranităţii naţionale a Chinei şi intereselor sale în materie de securitate şi dezvoltare” sau care încalcă „regulile economice şi comerciale internaţional acceptate”, conform ministerului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: