5 februarie, 2017

Senatorul Adrian Țuțuianu (PSD), președintele Comisiei parlamentare de control a activității Serviciului Român de Informații, a declarat că va cere SRI verificarea informațiilor potrivit cărora companii multinaționale „și-au trimis angajații al proteste”.

”Într-un ziar din Prahova se spune că angajații unei companii multinaționale și-au trimis angajații la protest. Este o chestiune care ține de securitatea națională. Trebuie să o verificăm.

Dan Andronic preciza într-un articol că mai multe companii multinaționale au dat liber sau au plătit ore suplimentare unor angajați, motivate că sunt deranjate de modificările care urmează la Codul fiscal și deranjate de punerea în aplicare a unei directive europene care privește impozitarea profitului la locul unde profitul este realizat și care aduce beneficii acestei țări.


Din acestă perspectivă vreau să avem o discuție în comisia de specialitate, să ne lămurim dacă există vulnerabilități majore legate de securitatea țării”, a declarat Adrian Țuțuianu, duminică, la Antena 3 .

IPP cere demisia lui Adrian Țuțuianu din fruntea Comisiei SRI

Institutul penrtu Politici Publice (IPP) a reacționat imediat și i-a cerut senatorului PSD Țuțuianu să demisioneze din funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, deoarece declarațiile sale:reprezintă o instigare la ură împotriva firmelor cu capital străin în România.”

„Această atitudine iresponsabilă, venind din partea unei comisii parlamentare, aduce prejudicii imense imaginii României în relația cu partenerii săi externi„, adaugă IPP, într-un ocmunicat.

De asemenea, menționează IPP, inițiativa lui Adrian Țuțuianu reprezintă un act de poliție politică:


„În pofida discursurilor unor lideri PSD care cheamă la calm și dialog, Adrian Țuțuianu caută să îi antagonizeze pe românii angajați la stat sau la firme românești cu cei care lucrează în multinaționale, temă folosită, de altfel, de PSD și în campania electorală.

Declarațiile unui Președinte de Comisie Parlamentară au cu totul altă semnificație. Dincolo de asta, o asemenea atitudine reprezintă un act de poliție politică. 

Chiar dacă acest lucru este real și conducerea companiilor a decis să recomande angajaților să protesteze, acest lucru nu constituie decât un drept legal prevăzut de Constituție și nicidecum un act neconstituțional, ilegal sau subversiv”.

IPP avertizează și SRI, cerându-i să nu răspundă cererii: Este un act de „poliție politică”

Cerem directorului SRI să nu dea curs solicitării de a culege date despre protestatarii ce demonstrează în baza unui drept constituțional, și mai grav, să nu le furnizeze unui actor politic ce dorește stoparea acestora. Acesta reprezintă un act de poliție politică„, mai spune comunicatul IPP.

Organizația amintește și alte acțiuni ale unor membri PSD care „se îngrijesc să facă liste cu nume de persoane și, mai nou, companii private, care participă sau susțin protestul împotriva recentelor decizii normative ale Cabinetului Grindeanu în domeniul luptei anti-corupție”:

  • ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, „care făcuse liste cu jurnaliștii care anunțaseră public că participă la protest și îi îndemnau și pe alții să facă la fel”
  • „cadre MAI din Poliția economică fac controale de intimidare la firmele românești care susțin protestele (vezi cazul patronului din Ploiești care după ce a anunțat că printează gratuit bannere pentru protestatari a primit controale la această firmă dar și la alta pe care o deține)”
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: