5 mai, 2011

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a estimat, miercuri, pentru hotnews.ro, că sunt 50% şanse ca Emil Boc să demisioneze din funcţia de primn-ministru, după alegerile din PDL din 14+15 mai, însă a exclus ca PDL să voteze o moţiune de cenzură, pentru schimbarea lui Boc.

“O motiune de cenzura care sa treaca nu va fi. Mi-e foarte greu sa va spun daca premierul isi va da demisia sau nu. A fost acea discutie publica, dar cel care ia decizia este Emil Boc. Poate e cel mai greu pronostic pe care pot sa-l fac in ultimii ani. Nu mi-e foarte clar daca premierul are toate datele problemei si intelege ce inseamna de fapt plecarea de la Guvern. Nu mi-e foarte clar daca ia decizia singur sau se consulta si cu alti oameni din partid. Nu mi-e foarte clar cum gandeste tot partidul aceasta plecare. Evident cred ca sansele sunt 50-50. Nu pot sa-mi dau seama care va fi decizia”, a spus Lăzăroiu.

Referitor la numele vehiculate pentru înlocuirea lui Emil Boc în fruntea Guvernului, el a enumerat pe cele cel al guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi pe al consilierului acestuia, Lucian Croitoru. “Au fost multe. Eu am auzit numele lui Croitoru, Isarescu, au fost multe”, a spus fostul consilier al lui Traian Băsescu.


Referitor la alegerile din PDL, el a opinat că pentru postrurile de prim-vicepreşedinte cei mai potriviţi ar fi politicieni între 35 şi 40 de ani, cum ar fi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, deputaţii Raluca Turcan şi Sever Voinescu, europarlamentarii Monica Macovei, Cristian Preda, primarul sectorului 3 al Bucureştiului, Liviu Negoiţă.

“Cele patru functii de primvicepresedinti si functia de secretar general ar trebui ocupate de oameni de genul asta, oameni de 35 – 40 de ani, care au demonstrat ceva. Ei sunt de putin timp in politica, dar ei au facut in doi ani cat au facut altii in douazeci. Sunt de pilda oameni foarte buni in PDL, dinamici, care au calitati deosebite, dar care au vulnerabilitati. Ei trebuie folositi evident, dar nu pot sta in pozitii de vizibilitate”, a mai spus sociologul.

 

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: