3 iunie, 2014

Compania americană General Dynamics va realiza, până în septembrie 2015, un studiu de fezabilitate pentru înfiinţarea unui centru de inovare în domeniul securităţii cibernetice, care va permite României să prevină preluarea infrastructurilor IT critice ale statului de către potenţiali atacatori.

Studiul va fi finanţat dintr-un împrumut nerambursabil acordat de Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare din Statelor Unite ale Americii (USTDA), Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT – RO).

„Anul trecut, Guvernul României a aprobat strategia naţionala privind strategia natională. Următoarea etapă a fost proiectul de lege care a fost transmis Parlamentului după ce a fost aprobat de Guvern. Urmează nivelul operativ. Acest centru de invovare vine şi defineşte care ar fi principalele domenii în care România trebuie să-şi pregăteasca capabilităţile pentru a nu avea o situaţie în care anumite infrastructuri critice sunt preluate de potenţiali atacatori”, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, într-o conferinţă de presă dedicată semnării acordului de împrumut, şi citat de MEDIAFAX.


„După finalizarea studiului, centrul de inovare ar putea deveni operational în termen de şase luni. România a fost în competiţie cu toate ţările din Uniunea Europeană pentru înfiinţarea acestui centru, care va avea o importanţă regională”, a mai spus ministrul.

Prezent la eveniment, directorul general al CERT-RO, Augustin Jianu, a afirmat că studiul de fezabilitate va stabili caracteristicile centrului de inovare, dotările şi numărul de experţi care îl vor deservi.

Oficiul Consiliului Europei în domeniul criminalităţii informatice

Reprezentanţii Guvernului României şi ai Consiliului Europei au ratificat memorandumul privind Oficiul Consiliului Europei în domeniul criminalităţii informatice din Bucureşti şi statutul juridic al acestuia, semnat la Bucureşti la 15 octombrie 2013.

Prin inetrmediul acestui oficiu urmează a fi implementate toate programele de asistenţă ale Consiliului Europei privind combaterea criminalităţii informatice.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: