9 august, 2024

Rheinmetall, cel mai mare producător de echipamente militare şi muniţie din Europa, a adunat comenzi record în valoare de 48,6 mld. euro. Vânzările şi profitul companiei germane continuă să crească puternic pe fondul războaielor din Ucraina şi Gaza, scrie FT.

Grupul cu sediul la Düsseldorf a declarat joi că vânzările din prima jumătate a anului au crescut cu 30%, ajungând la 3,8 mld. euro , în timp ce profitul operaţional aproape s-a dublat, ajungând la 404 mil. euro, ca urmare a creşterii comenzilor pentru arme şi muniţii.

Cea mai mare comandă vine de la armata germană

Directorul executiv Armin Papperger a declarat că profitabilitatea companiei  a crescut „în mod semnificativ” datorită creşterii vânzărilor, care vor continua să se majoreze anual cu aproximativ 2 mld. de euro „„în următorii ani”.


Rheinmetall a declarat că proiectele cheie au inclus comenzi de artilerie pentru Germania şi Ucraina, cea mai mare comandă de până acum fiind un contract cu Bundeswehr pentru vehicule blindate Boxer în valoare totală de 2,2 mld. euro.

De asemenea, Rheinmetall se aşteaptă la comenzi în valoare de până la 25 de miliarde de euro din partea guvernului italian la compania sa mixtă de construcţie de tancuri deţinută cu producătorul din sectorul apărării Leonardo, a mai declarat directorul general al grupului german de apărare, transmite Reuters.

„Prima comandă pentru compania mixtă ar trebui să fie adjudecată fie la sfârşitul anului, fie în primul trimestru al anului 2025”, a declarat directorul general al Rheinmetall, Armin Papperger, într-o conferinţă telefonică organizată după publicarea rezultatelor trimestriale ale companiei.

”Vorbim de 20 până la 25 de miliarde de euro, cel mai recent status este de 24 de miliarde de euro, dar acest lucru nu a fost încă finalizat”, a adăugat el.


Papperger, care a devenit un magnat al industriei de apărare europeană şi un susţinător puternic al sprijinului militar pentru Kiev, a atras furia Kremlinului după ce a anunţat că va a construi o serie de fabrici în Ucraina, axate pe întreţinerea tancurilor, muniţii şi apărare aeriană.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: