6 iunie, 2016

repatriotLa două zile de la organizarea alegerilor locale,  inițiatorii programului Re>Patriot lansează, marți, un apel către autoritățile locale nou alese, pentru implicare în sprijinul românilor de pretutindeni care vor să se întoarcă acasă, să investească în țară și să joace un rol în consolidarea României pe baze solide.

În cadrul unei conferințe, vor fi anunțate activitățile proiectului până la sfârșitul anului și perspectiva anului 2018.

Printre participanți și vorbitori se vor număra:

  • Dragoș Anastasiu, fondator Eurolines și voluntar în proiectul Repatriot
  • Felix Tătaru, președinte GMP Group și voluntar în proiectul Repatriot
  • Gabriel Iștoc, repatriat, fondator B-Team și voluntar în proiectul Repatriot
  • Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Curier și voluntar în proiectul Repatriot
  • Florin Furdui, country manager în cadrul Portland Trust și voluntar în proiectul Repatriot
  • Ramona Chirilă Lohan, repatriat și Director Executiv Repatriot
  • Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, inițiatorul proiectului  Repatriot

Re>Patriot este o mișcare ce intenționează să atragă românii plecați în străinătate înapoi acasă. Prima prioritate sunt cei care pot porni o afacere.

Re>Patriot a fost lansat în urmă cu un an de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori și executivi de top din România. Participarea acestora se face pe bază de voluntariat cu scopul de a oferi inspirație și consiliere românilor plecați care vor să investească în România.

Re>Patriot este un proiect al Romanian Business Leaders, organizație ce reunește antreprenori și executivi de top din România, apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011.

Scopul RBL este ca România să devină o ţară mai bună pentru business-ul responsabil şi, în felul acesta, pentru toţi românii.


Pe această linie se înscrie un alt proiect de dată mai recentă al RBL: „Antreprenorești – Adoptă un sat”, proiect care încearcă să stopeze exodul populației din mediul rural și să valorifice satul românesc.

Prima etapă a acestui  proiect va debuta pe 14 iunie, la Pitești, unde vor participa reprezentanți ai 30 de comunități din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova și Vâlcea. La sfârșitul selecției din 2016 patru comune din județele Argeș, Prahova, Buzău, Teleorman, Dâmbovița, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Tulcea, Olt, Gorj, Constanța, Galați, Vrancea, Vâlcea și Dolj vor beneficia de planul de dezvoltare pentru perioada 2017 — 2020.

„Vom lucra împreună cu reprezentanții autorităților locale și centrale pentru a găsi soluțiile cele mai bune de implicare a tinerilor în activități de tip antreprenoriale. Aceste activități nu trebuie să vizeze doar afacerile de tip agro ci și pe cele din turism și din domenii conexe. Am încercat să selectăm comune cu peste 3.000 de locuitori, care să aibă mulți copii care să trăiască în România după ce își termină studiile. Vom încerca ca aceștia să devină viitori antreprenori în mediul rural”, preciza săptămâna trecută Mihai Marcu, președinte al Fundației RBL.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: