fbpx

23 septembrie, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că i se pare normal ca Agenţia Naţională Antidrog (ANA) să treacă la Ministerul Sănătăţii, întrucât tinerii care cad pradă traficului de droguri trebuie ajutaţi, nu tratați ca infractori.

„Mi se pare normal ca Agenţia Naţională Antidrog să fie mutată la Ministerul Sănătăţii. Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori. Ei trebuie ajutaţi. Iar acest ajutor trebuie să vină din partea specialiştilor din Ministerul Sănătăţii, nu din Ministerul de Interne”, a explicat Marcel Ciolacu.

Prezent la evenimentul „Viitorul se construieşte azi! Sănătatea unei naţiuni pleacă de la sănătatea copiilor noştri”, a mai declarat că prevenția în rândul tinerilor trebuie intensificată:


„Profit de faptul că am în faţă toţi actorii implicaţi în asigurarea sănătăţii copiilor noştri şi vă rog să vă aplicaţi cu atenţie asupra unei teme esenţiale: consumul de droguri în rândul copiilor. Mai întâi ca părinte, şi apoi ca prim-ministru, cred că lupta cu drogurile trebuie să treacă la un cu totul alt nivel. Şi fac apel către toate ONG-urile implicate. Trebuie să intensificăm prevenţia. Este inadmisibil ca asociaţiile care derulează campanii de prevenţie să nu aibă acces într-o şcoală pentru că nu este bine pentru şcoala respectivă. Eu o spun foarte clar. Acesta este cel mai mare flagel, iar copiii noştri trebuie să ştie care sunt riscurile consumului de droguri şi cum să se ferească de ele. Şi am să vă rog să-mi spuneţi de fiecare dată când întâmpinaţi greutăţi în a intra într-o şcoală pentru a le explica copiilor că drogurile nu le rezolvă problemele, ci de fapt le creează altele noi mai grave”, a declarat Marcel Ciolacu.

De ce consumă tinerii droguri – 40% din adolescenți nu comunică zilnic cu părinții

Curiozitatea, dorința de a fi „cool” și plictiseala sunt principalele motive pentru care adolescenții spun că ar începe să consume droguri, conform unui studiu realizat la comanda de Federației Naționale a Părinților (FNP). Focus grupurile la care au participat 100 de elevi de gimnaziu și liceu au arătat că 38% din adolescenții cuprinși în studiu nu comunică zilnic cu părinții, iar 11% spun că nu au comunică nici măcar o dată pe săptămână cu părinții lor.

De asemenea, 39% din intervievați au declarat că au o stare de disconfort când au o discuție pe subiecte delicate cu părinții lor, în condițiile în care doar 29% din elevii de gimnaziu și liceu au astfel de discuții cu părinții. 

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: