26 aprilie, 2022

Ministerul Mediului a anunţat, marţi, că plajele au fost curățate și predate celor 407 agenți economici care au contracte de închiriere pentru  sezonul estival 2022, scrie News.ro.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a ridicat 40 de tone de deşeuri de pe plaje.

”S-a finalizat activitatea de pregătire a plajelor pentru sezonul estival! După ce au fost igienizate manual şi mecanic, după ce au fost afânate şi nivelate, suprafeţele de nisip de pe litoralul românesc sunt gata să primească turiştii.


Îngrijirea plajelor în timpul verii va cădea în sarcina operatorilor de plajă care, până la venirea turiştilor, vor amenaja suprafeţele de plajă în conformitate cu reglementările în vigoare”, a transmis, marţi, Ministerul Mediului.  

”Toţi cei 407 agenţi economici care deţin contracte de închiriere şi-au preluat sectoarele de plajă de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral după ce suprafeţele de nisip au fost complet ecologizate, nivelate şi afânate”, a transmis și Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral.  

”În perioada de pregătire a plajelor pentru sezonul estival au fost demontate gardurile de stuf pe o lungime de 7.000 de metri liniari care au fost amplasate înainte de sezonul rece. Mai întâi s-a făcut igienizarea manuală pe 200 de ha, apoi a fost nevoie şi de o igienizare mecanizată pe 250 ha, nivelarea s-a realizat pe 170 de ha din suprafaţa turistică a plajelor, lucrările de discuire s-au desfăşurat în repetate rânduri, chiar şi pe aceleaşi sectoare ajungând la o suprafaţă totală de 500 de ha.

De asemenea, au fost nivelate depozitele de nisip constituite în 17.000 de metri cubi la malul mării care au fost ridicate împotriva eroziunii marine şi eoliene”, a transmis Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral. 


Cantitatea de deşeuri adunată în perioada de pregătire a plajelor, în vederea predării acestora către operatorii de plajă, se ridică la 40 de tone.  

Operatorii economici care au sectoare închiriate au responsabilitatea igienizării şi colectării deşeurilor, cu excepţia liniei ţărmului în situaţiile de dezvoltare şi depunere în exces a algelor la linia ţărmului. 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: