fbpx

12 noiembrie, 2024

Țările de Jos vor impune controale la frontierele sale terestre, toate fiind cu țări membre ale spațiului Schengen – zona de liberă circulație din UE, precum și la anumite zboruri din spațiul Schengen începând cu 9 decembrie, a anunțat Ministerul Migrației, citat de Reuters.

Controalele sunt stabilite să dureze șase luni, făcând parte dintr-o acțiune mai amplă de limitare a migrației, propusă de coaliția de dreapta condusă de partidul naționalist PVV, al lui Geert Wilders. Aceste măsuri urmează o decizie similară luată de Germania, vecina sa.

Începând din noiembrie 2024, mai multe țări din Uniunea Europeană au reintrodus controale temporare la frontierele interne din spațiul Schengen, invocând riscuri de securitate, presiuni migraționale și conflicte geopolitice recente.

  • Franța a reintrodus controale la frontierele cu Belgia, Luxemburg, Germania, Elveția, Italia și Spania, invocând riscuri legate de migrație, criminalitate organizată și amenințări crescute la adresa securității.

  • Germania a activat controale la granițele cu Austria și alte țări Schengen, în principal pentru a gestiona riscurile legate de migrație și securitate.

  • Austria și-a extins verificările la frontierele cu Slovacia și Cehia, datorită fluxurilor de migrație de-a lungul rutei balcanice.

  • Danemarca și Norvegia au introdus controale temporare la toate frontierele lor, citând amenințări legate de securitatea internă și tensiuni regionale.

  • Suedia a reintrodus controale pe fondul îngrijorărilor legate de terorism și criminalitate organizată, influențate de conflictele globale și regionale recente.

Aceste măsuri sunt temporare și, de obicei, sunt stabilite pentru câteva luni, dar pot fi reînnoite dacă persistă amenințările la adresa securității. Comisia Europeană permite astfel de măsuri atunci când există riscuri serioase pentru securitatea publică sau ordinea internă, chiar și în zona fără controale de frontieră din Schengen.

(Citește și: ”Germania a început controalele extinse la frontiere – Ce-a mai rămas din Schengen”)


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: