22 mai, 2013

Noi divergențe apar între primarul general Sorin Oprescu și primarii de sectoare, după ce, miercuri, edilul-șef a cerut ca serviciile de salubrizare în tot Bucureștiul să fie contractate de Primăria Generală, dar tot primăriile de sectoare să-și plătească partea.

Discuții în contradictoriu pe acest subiect au avut loc între Oprescu (foto) și primarul sectorului 3, Robert Negoiță, la Comisia de industrii a Camerei Deputaților, care discută un proiect de lege privind serviciile de salubrizare.

Oprescu a susținută că, din cauza actualului sistem în care fiecare primărie de sector își face propriile achiziții de servicii de salubritate costurile curățeniei au crescut nejustificat până na o medie de 22,5 milioane de euro pe an, pe sector.


„S-a ajuns totuşi la costuri serioase, aproape o medie de 22,5 milioane de euro pe an, de sector. Eu am prezentat situaţia unui oraş care doreşte să se dezvolte unitar şi povara financiară pentru cetăţenii lui să fie aceeaşi, nu diferenţiată”, a susținut primarul general.

El a dat exemolul sectorului 5, unde din cauza necontractării unor servici de salubrizare de calitate de către Primăria de sector, Primăria Generală este cea care asigură curățenia.

”Am şi certitudinea că aşa se întâmplă, pentru că noi plătim la sectorul 5”, a spus Oprescu.

În replică, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, s-a împotrivit propunerii lui Oprescu de a întoarce contractarea salubrizării la Primăria Generală, susținând că ”era un dezastru” serbviciul de curățenie contractat în trecut de Capitală.


„Am auzit de la Primăria Generală că se vrea ca dumnealor să comande şi noi să plătim. Dar dumneavoastră ce ziceţi să vă duceţi la restaurant cu cineva, el comandă şi dumneavoastră plătiţi, asta fără ca să fiţi de acord? Nu. Este în neregulă profund şi de asta trebuie clarificat. Să vină la sector cu tot cu licitaţie în aşa fel încât să ştim clar în responsabilitatea cui este”, a spus Negoiţă.

Referitor la prețurile mari plătite de fiecare sector pentru curățenie, el a susținut că de vină sunt contractele, care ar fi vechi de 15 ani.

La rândul său, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a spus că va face un referendum în care locuitorii sectorului să decidă dacă serviciile de salubrizare să fie sau nu mutate la Primăria Generală.

Proiectul legii pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de salubrizare a localităţilor nr.101/2006 a fost inițiat în anul 2010 de senatorul Petru Filip (PSD, actual) și adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional.

Proiectul reglementează în principal colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: