29 octombrie, 2020

Primăria Capitalei are datorii de aproximativ trei miliarde de lei, iar 70 de milioane de lei sunt blocați în conturi, din cauza unor popriri, a explicat Nicușor Dan, joi seara, în prima conferință de presă pe care a susținut-o în calitate de primar general.

Suma nu include datoriile companiilor și trebuie menționat că bugetul estimat al Capitalei este de aproape patru miliarde de lei.

Declarația noului primar, după prima zi de evaluare a situației instituției:

Am avut o evaluare preliminară, care va continua mâine, a situației financiare a Primăriei și a instituțiilor din subordine și am avut o discuție foarte aplicată cu toate persoanele implicate pe chestiunea coronavirusului.


Mâine avem o discuție tehnică pe sistemul de termoficare unde vor fi și persoane din ELCEN, discuție pe resurse umane și pe companiile municipale și situația lor managerială și financiară.
Primăria are 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează, dacă oameni și instituții trebuie să meargă în instanță.

O să avem o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii.

Am remarcat o uriașă întârziere pe chestiunea proprietății, în linii mari suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune.

În linii, mari, Primăria și instituțiile din subordine, mai puțin companiile, au datorii curente de 3 miliarde de lei. Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, adică venituri și cheltuieli. Datoriile companiilor le vom vedea mâine.


Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei.

Nicușor Dan a fost învestit joi, la peste o lună după alegerile locale, într-o ceremonie la care au participat și premierul Ludovic Orban și liderii celorlalte două formațiuni care i-au susținut candidatura – Dan Barna și Dacian Cioloș.

Edilul a avut după ceremonie discuții cu reprezentanți din Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Direcției de Sănătate Publică (DSP), reprezentanți ai instituțiilor care asigură ordinea publică, poliția națională, Poliția Locală, Jandarmerie, reprezentanți ai ambulanței București-Ilfov, reprezentanți ai Administrației Spitalelor din București (ASSMB), ai Direcției de Asistență Socială, pentru o trecere în revistă a problemelor care vor trebuie rezolvate urgent.

”Multe din aceste instituții nu au colaborat între ele. Mă voi asigura că vor colabora. Am abordat situația spitalelor, existent și necesar, situația ambulanței și SMURD, chestiunea testării, ce se face, ce se poate face și ce este necesar să facem în perioada următoare, către ce categorii de oameni ne vom duce cu testarea în săptămânile următoare, pe ordine publică am discutat unde încălcarea regulilor privind purtatul măștii este frecventă și cum să facem că acele măști disponibile să ajungă la persoanele care au nevoie, iar asistența socială să o primească la domiciliu”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan s-a angajat că va găsi o soluție ca aceste instituții să colaboreze mai bine pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: