28 iunie, 2017

Furnizorii tradiționali, care oferă energie în regim de ultimă instanță, au cel mai mare preț de pe piață, pentru că trebuie să poată oferi energie în orice moment, chiar și consumatorilor care rămân fără furnizor, a explicat Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

De la 1 iulie, prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici care sunt alimentați de furnizorii de ultimă instanță, adică cei tradiționali: Enel, E.ON, CEZ și Electrica, va crește cu o medie de 8% la nivel național.

Majorările vor avea loc doar la acești furnizori de ultimă instanță, nu și pentru consumatorii care au încheiat contracte cu furnizorii pe piața liberă. În cazul acestora prețul rămâne cel din contractul aflat în vigoare.


Havrileț consideră că se poate obține o factură mai mică, în cazul în care consumatorii negociază cu furnizorii de utilități, în special cu cei care oferă mai multe servicii la pachet, prețuri mai bune la energie electrică și gaze naturale.

El a oferit propriul exemplu:

„Am același furnizor și de energie, și de gaze. Oferta pe energie electrică este negociată și este mult mai mică decât oferta furnizorului de ultimă instanță din zona în care locuiesc. Plus că este mult mai simplu, pentru că am relație cu o singură firmă de furnizare, și de gaze, și de energie”, a explicat Havrileț, citat de Agerpres.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: