20 iunie, 2014

Mişu Negriţoiu, noul preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, a criticat dur, vineri, piaţa asigurărilor, „o piaţă abuzivă”, cu probleme de fond, distorsiuni structurale, şi cu jucători slabi, procesomani şi fără respect pentru autoritate.

„Trebuie mai multă etică şi mai mult respect reciproc. Vin dintr-o piaţă care a trecut prin probleme similare. Nu se poate, e un război (…) Limbajul este aproape inacceptabil, poate de ambele părţi. Este o piaţă de procesomani. Uniunea, şi dumneavoastră, uitaţi-vă în propria casă, uitaţi-vă la standarde, uitaţi-vă la profesionalism, uitaţi-vă la valori. Nu se poate ca unul sancţionat într-o piaţă, cu o anumită reputaţie pe o piaţă europeană, să vină să îmi ceară mie să îi pun la dispoziţie corespondenţă cu autoritatea acelei ţări. Unde este respectul pentru autoritate? Vă invit la dialog”, a spus preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, la seminarul organizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţare, citat de agenția  MEDIAFAX.

„Nu mai încercaţi pe alte căi, nu mai încercaţi pe presiune, pentru că nu vom avea rezultate, trebuie să schimbăm ceva în această relaţie”, a mai cerut Mişu Negriţoiu, în faţa unei săli în care se erau prezenţi preşedinţi şi directori de companii de asigurări.


În opinia lui şefului ASF, cele peste 23.000 de reclamaţii din 2013 sunt un semnal că piaţa nu funcţionează bine şi a invitat companiile la dialog pentru a putea evita astfel de situaţii.

Mişu Negriţoiu a declarat că doreşte să dezvolte un sistem informatic la nivelul autorităţii pentru a putea rezolva în termen foarte scurt, de 24-48 de ore, numeroasele reclamaţii primite la autoritate.

Criza de imagine din sistemul de asigurări nu poate fi rezolvată doar prin acţiuni de imagine, pentru că fundamentele sunt structurale, iar fără o reformă reală nu va putea fi reconstruită încrederea, a explicat preşedintele ASF.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: