7 februarie, 2019

Romanian Business Leaders (RBL) anunță  organizarea celei de-a opta ediții a RBL Summit (13 și 14 martie 2019), la care temele principale de dezbatere vor fi conceptele ”descifrarea schimbării” și ”gestionarea incertitudinii”.

Sesiuni anunțate ale summit-ului sunt:

    • Societatea 4.0. Lentile prin care ne uităm spre viitor
    • Reinventarea organizațiilor: adevăr și provocare
    • Regândirea modelelor de business: oportunități și provocări
    • Educația – cea mai sigură investiție în viitor!
    • Tehnologii care schimbă regulile jocului
    • Live Talks cu oameni care ne inspiră

Cei care nu au participat până acum la niciunul din summiturile RBL ar trebui să știe, în primul rând, ce nu se întâmplă cu acest prilej:


nu e nici mediu de dezbatere politică, nici oportunitate pentru câștiguri materiale. Un comunicat al organizației explică:

Romanian Business Leaders Summit reprezintă poarta de intrare într-un univers atipic în care este o onoare să poți dărui timp, energie sau experiență.

În 2011, cu un an înainte de organizarea primei ediții a Summitului, câțiva entuziaști, fondatorii Romanian Business Leaders (RBL), au definit valorile și direcțiile de acțiune, care ne guvernează și astăzi. RBL a rămas principalul punct de întâlnire al antreprenorilor și intraprenorilor cu standarde etice ridicate care își doresc o societate evoluată și organizații moderne. „Mi-am făcut mai mulți prieteni în RBL decât în toată cariera mea anterioară”, spune Dragoș Roșca, președintele Romanian Business Leaders, venture capitalist și fost consultant de management strategic.

RBL este platforma celor care vor să schimbe lumea începând cu ei înșiși și cu cei din imediata lor apropiere. Pilonii pe care se sprijină acest deziderat sunt educația, antreprenoriatul și buna guvernare. RBL este platforma celor care s-au plictisit să „vorbească” doar cu televizorul, pe canapeaua din sufragerie, atunci când lucrurile merg în direcția greșită. Există suficiente exemple de antreprenori cu companii evaluate la câteva sute de milioane de euro care au ajuns să dedice mai multă energie proiectelor și întâlnirilor RBL decât propriilor afaceri. Participarea la a opta ediție a Romanian Business Leaders vă poate lămuri cu privire la motivația din spatele acestei transformări.


În cei opt ani care s-au scurs din momentul în care au fost sădite primele semințe ale organizației, comunitatea noastră extinsă (nu doar membri propriu-ziși) a crescut de zece ori, până la aproximativ 1.500 de membri. În această comunitate se regăsesc fondatorii celor mai mari companii antreprenoriale românești și manageri din majoritatea grupurilor multinaționale, întreprinzători și executivi care răspund pentru destinele a câtorva sute de mii de angajați. Totodată, RBL nu mai înseamnă doar București, două organizații locale fiind deschise la Cluj-Napoca și Iași, iar altele noi urmează în 2019 și 2020.

Ne-am păstrat valorile, însă cum schimbarea este singura constantă, ne-am transformat la rândul nostru. În urma unei întâlniri din decembrie 2018, ne-am extins și nuanțat prioritățile și preocupările cu stimularea inovației, profesionalizarea și digitalizarea administrației; crearea unui think tank care să genereze informație valoroasă pentru domeniile strategice; internaționalizarea RBL prin deschiderea unor puncte de prezență în țări europene cu puternice comunități de români, încetinirea emigrației și exodului de creiere, precum și acordarea de sprijin pentru dezvoltarea insfrastructurii publice și de transport.

Faptul că suntem o organizație apolitică nu ne împiedică să interacționăm eficient cu autoritățile atunci când situația (tot mai des) o impune. Specialiștii din task force-urile RBL se întâlnesc frecvent cu administrațiile centrale și locale și încearcă să influențeze lucrurile în direcția bună.

De departe însă, principalele pârghii prin care RBL produce schimbarea sunt proiecte precum Merito, SuperTeach, Insights, Antrenament pentru Viitor (în domeniul educației), Antreprenorești – adoptă un sat, Antreprenoria, RePatriot sau Start-Up Bridge (in domeniul antreprenoriatului).

Vremurile erau tulburi în 2012, la prima ediție a Romanian Business Leaders Summit, tulburi au rămas și azi. Această stare de fapt poate este însăși rațiunea de a fi a RBL și nevoia de a strânge rândurile se impunea atunci, se impune și azi. „Acum, când economia suferă, când mediul de afaceri este bruscat și când legislația se schimbă fără consultare, mediul de afaceri trebuie să stea împreună”, punctează Mihai Marcu, președinte MedLife și unul din cei patru fondatori ai RBL, alături de jurnalista Andreea Roșca, antreprenorul Lucian Butnaru și specialistul în marketing Sorin Axinte.

Nu e sigur că, împreună, vom schimba lucrurile, dar este sigur că de unii singuri nu vom schimba nimic.

Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: