27 aprilie, 2021

Judecătoria Sectorului 5 a respins marţi ca neîntemeiată cererea lui Liviu Dragnea de punere în libertate. Decizia nu e definitivă, putând fi contestată. Liviu Dragnea ar mai putea face o cerere similară în 27 iunie.

În urmă cu o săptămână, cererea lui Liviu Dragnea primise aviz favorabil din partea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Rahova.

”Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată însă în decizia de marți a instanţei.


Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Penitenciarul Rahova este obligat să îi recunoască fostului lider al PSD zilele de muncă pe care nu le-a prestat după ce i-a fost retras dreptul de muncă de către conducerea închisorii, astfel încât acestea să fie calculate pentru eliberea condiționată. Decizia a fost pronunțată vineri de către Judecătoria Sectorului 5.

Aceeași instanță i-a admis recent fostului lider al PSD o contestație după ce acesta a susținut că a pierdut aproximativ 50 de zile de libertate, după ce Penitenciarul Rahova i-a retras dreptul de muncă în iulie anul trecut.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, acum jurnalist la Realitatea Plus. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.


În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: