17 iunie, 2018

Ministerul Transporturilor a propus Guvernului să renunțe la asistența Băncii Mondiale pentru a realiza autostrada A3 Ploiești-Comarnic-Brașov, potrivit unor informații confirmate, sâmbătă, de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„A fost o discuție cu Ministerul Transporturilor și dânșii au găsit o variantă mai rapidă de a face lucrurile să se întâmple pe acest sector de drum Comarnic-Brașov. Nu este importantă partea de finanțare, este importantă calea de a implementa un astfel de proiect. Nu este nicio discuție, niciun scandal, este o opțiune a Ministerului Transporturilor”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Digi24.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, informase încă de joi Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor, într-o şedinţă de lucru desfăcurată joi, la Sinaia, că statul român se pregăteşte să renunţe la unitatea de proiect administrată împreună cu Banca Mondială pentru pregătirea documentaţiei autostrăzii A3, potrivit Mediafax.


În replică, reprezentanţii în România ai Băncii Mondiale au transmis următoarele, la solcitarea Mediafax de a răspunde: „Banca Mondială nu a primit o notificare oficială din partea Ministerului Transporturilor din România privind colaborarea pe proiectul de autostradă Ploieşti-Braşov. Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a României rămâne o prioritate majoră de dezvoltare şi este esenţială pentru atragerea investiţiilor şi stimularea competitivităţii ţării. Dacă intervin schimbări sau o informare oficială, vă vom comunica”.

Soluția discutată la Sinaia pentru proiect ar putea fi din nou un parteneriat public – privat (PPP), după alte trei încercări eșuate în ultimii 15 ani, potrivit președintelui Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, Lucian Bode, citat de Mediafax.

O unitate dedicată PPP aflată în subordinea vicepremierului Viorel Ștefan, ar fi urmat să se ocupe de proiect, după ce, nu demult, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ar fi trei proiecte de autostrăzi care să fie realizate prin PPP: Comarnic – Brașov, Tg Neamț – Iași – Ungheni și o autostradă a Sudului care ar urma să lege Bucureștiul de Craiova.
Totuși, este posibil ca implementarea proiectului să fir realizată de către Secretariatul General al Guvernului prin Comisia Națională de Prognoză.

„Tot ce ține de PPP teoretic se ocupă Comisia de Prognoză. Eu nu am primit nici un semn de la cineva că m-aș ocupa eu”, a declarat pentru HotNews.ro, Narcis Neaga, șeful Companiei de Autostrăzi.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: