14 aprilie, 2011

Guvernul a decis, miercuri, extinderea schemelor de ajutoare de stat şi pentru companiile care preiau firme româneşti aflate în pericol de închidere, precum şi simplificarea contabilităţii pentru societăţile cu cifra de afaceri sub 35.000 de euro pe an.

Potrivit premierului Emil Boc, pentru a fi eligibile, companiile trebuie să şi investească minimum 5 milioane de euro şi să creeze minmum 50 de locuri de muncă în România.

Până acum, aveau acces la ajutoarele de minimis doar investitorii care ridicau de la zero o unitate în România.


Vor putea beneficia de scheme de ajutor de stat şi firmele care achiziţionează unităţi existente, care altfel s-ar fi închis din cauza crizei economice. Spun asta în condiţiile în care firme care realizează investiţii între 5 milioane şi 10 milioane de euro, între 10 milioane de euro şi 20 de milioane de euro, sau peste 30 de milioane de euro beneficiază de ajutor de stat, în funcţie de numărul locurilor de muncă pe care îl creează: 50, 100, 200 sau 300 de locuri de muncă”, a anunţat Boc.

Statul oferă ajutoare de minimis care ajung până la 200.000 de lei – fonduri nerambursabile – firmelor care dezvoltă investiţii şi creează locuri de muncă.

S-a modificat Legea contabilităţii

O altă măsură luată miercuri de guvern modifică Legea contabilităţii, astfel încât firmele mici, cu cifra de afaceri şi activele sub 35.000 de euro, să beneficieze de proceduri contabile simplificate, efectuate şi de absolvenţi cu studii superioare de specialitate care nu sunt membri ai Corpului Experţilor Contabili.

Potrivit Guvernului, aproape 350.000 de firme din România vor putea beneficia de noile reglementări.


 

Ce facilităţi au fost aduse firmelor cu cifra de afaceri sub 35.000 de euro:

–         Vor întocmi doar 2 situaţii financiare, în loc de cinci, cum se prevedea până acum.

–         Aceste societăţi vor întocmi un bilanţ şi un cont de rezultate simplificate şi nu vor mai întocmi situaţia fluxurilor de numerar, situaţia modificării capitalului şi notele explicative.

–         Vor aplica un plan de conturi simplificat care va cuprinde doar 50 de conturi, în loc de aproximativ 400 de conturi câte sunt în prezent.

–         Vor putea depune anual bilanţul contabil

–         Contabilitatea va putea fi ţinută de un director financiar sau un expert contabil, dar şi de către absolvenţii de studii economice superioare care nu sunt membri ai Corpului Experţilor Contabili

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: