19 aprilie, 2012

Avantajat de sondaje care îi promit victoria la alegerile prezidenţiale din Franţa, François Hollande se pregăteşte să înfrunte o ecuaţie economică dificilă, având în vedere că respectiva creştere economică a ţării, indispensabilă pentru echilibrul din cadrul programului său, ar putea să nu apară la interval, scrie La Depeche.

Candidatul socialist, creditat de ultimele sondaje parţiale care îl situează între 53% şi 58% în al doilea tur, ca favorit al francezilor, a primit din partea FMI o statistică încurajatoare, pentru că a relevat ipoteza prezentată de Hollande anul acesta, adică o creştere economică a Franţei de 0,5%.

Puţin impresionat de refuzurile germanilor şi de susţinerea publică a cancelarului Angela Merkel faţă de actualul preşedinte Nicolas Sarcozy, Hollande promite că, dacă va fi ales, prima lui vizită în străinătate va fi la Berlin şi este de părere că “în aceste vremuri de criză, Europa are nevoie de cuplul franco-german”.


Preşedintele grupului parlamentar social-democrat din Bundestag, fostul ministru de externe Frank-Walter Steinmeier, sfătuia recent opinia publică să se obişnuiască la gândul că François Hollande va fi viitorul preşedinte al Franţei, scrie RFI.

La ultima manifestare electorală a preşedintelui-candidat, propunerile sale de încredinţare a unui nou mandat Băncii Centrale Europene sau eventualitatea unui boicot francez al politicilor europene au suscitat extrem de puţine comentarii la nivel european. Cu toate acestea, conservatorii germani îl susţin în continuare, conform liniei oficiale a partidului lui Merkel, pe Nicolas Sarkozy.

În altă ordine de idei, cancelarul Angela Merkel nu a dorit să-l primească pe Hollande la Berlin, dar a acceptat doi economişti din echipa sa într-o vizită la fundaţia conservatoare Konrad Adenauer pentru a primi mesajul acestora prin intermediar. În eventualitatea în care Franţa va avea un guvern socialist şi în contextul european tensionat, Franţa şi Germania vor avea mai puţin timp decât de obicei pentru a găsi un modus vivendi.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: