19 iulie, 2012

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Jugănaru Anne-Rose-Marie, Tiugea George-Vadim – asistenţi ai europarlamentarului Adrian Severin şi Jugănaru Mihail-Răducu, asociat al mai multor firme.

Anne Jugănaru este directorul executiv al Institutului Social Democrat Ovidiu Șincai, care funcționează pe lângă Partidul Social Democrat.

De altfel Institutul este condus de Adrian Severin, fost europarlamentar PSD, exclus din partid după ce a făcut lobby pentru niște jurnaliști de la Suday Times, care pretindeau că sunt lobbyisti pentru un grup de afaceri.


Potrivit DNA, în sarcina lui Anne Jugănaru, a soțului ei, Răducu, și a lui George Tiugea s-a reţinut infracţiunea de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Din ordonanţa de extindere a cercetărilor şi de începere a urmăririi penale a rezultat că în perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Severin Adrian a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte, din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanţă cu firmele menţionate, create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii, susţine DNA într-un comunicat remis joi, AGERPRES.

”Firmele respective erau controlate de europarlamentar prin intermediul asistenţilor săi Jugănaru Anne-Rose-Marie, Tiugea George-Vadim şi o altă persoană, iar contractele de consultanţă au fost încheiate la puţin timp după ce firmele au fost înfiinţate (…) Trei dintre firme au facturat o serie de contracte în prima lună de la înfiinţare, alte două – în cea de-a doua lună de la înfiinţare”, se arată în comunicatul DNA.

În zilele de 16 şi 17 iulie 2012 celor trei învinuiţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile legale.


”Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, punctează DNA în comunicatul citat.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: