16 martie, 2012

Deputatul UNPR Mihail Boldea a fost pus sub învinuire de către procurorii DIICOT Galaţi, într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism susţin că Boldea, ales deputat pe listele PDL şi plecat apoi la UNPR, ar face parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, printre care şi un avocat din Baroul Galaţi, un fost arbitru de la Curtea de arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 1 milion de euro, prin raportare la un număr de 9 imobile, susţin procurorii DIICOT.


Procurorii DIICOT efectuează 14 percheziţii domiciliare în municipiul Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă, iar la sediul DIICOT vor fi aduse 22 de persoane faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, IPJ Galaţi şi lucrători din cadrul IJJ Galaţi.

Ce susţin procurorii că făceau învinuiţii:

  • Membrii grupării specializate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.
  • În acest scop, învinuiţii au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.
  • Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.
  • În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: