14 noiembrie, 2021

JTI a virat la bugetul statului român în primele nouă luni ale anului 2021 peste 4,28 miliarde de lei, în creștere cu circa 20% față de taxele plătite în aceeași perioadă din 2020, anunță un comunicat al companiei. Suma reprezintă accize, TVA și alte taxe, impozite și contribuții, plătite de cele două entități prin care compania își desfășoară activitatea în România, JT International (Trading) și JTI Manufacturing (Fabrica).

Anul trecut, JTI a virat la buget circa un milliard de euro, reprezentând 75% din cifra de afaceri, în creștere cu peste 13% față de 2019.

Cifra de afaceri și implicit taxele plătite la stat au crescut pentru că piața neagră a țigaretelor a scăzut pentru prima dată în 15 ani la sub 10%, iar politica fiscală și cadrul de reglementare nu au suferit schimbări radicale și neplanificate.


„Suntem bucuroși că, în calitate de mari contribuabili, ne facem datoria față de societate și economie și, într-o perioadă foarte dificilă, am reușit să ne protejăm oamenii și în același timp să ne continuăm activitatea, plătind salariile angajaților, taxele, investind în afacerea din România și în comunitate. Am fost prima companie de tutun care, în 2005, a demarat cooperarea cu autoritățile pentru combaterea comerțului ilegal cu țigarete. În prezent, se derulează în parteneriat cu ANAF, Vama, Poliția de Frontieră și Poliția campania publică intitulată „Contrabanda e boală grea”. Un mesaj de actualitate și, totodată, de informare privind efectele profund negative ale contrabandei: prejudicierea bugetului statului, creșterea criminalității, stoparea dezvoltării economice la frontiere. În ciuda încercărilor de de-normalizare a acestei industrii, contribuim substanțial la economia națională: investim, producem, exportăm. Facem ceea ce spunem și spunem ceea ce facem, implicându-ne în rezolvarea problemelor reale ale societății în care trăim și muncim. Iar tot ceea ce solicităm autorităților e stabilitatatea cadrului de reglementare și predictibilitatea fiscală”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria.

Pe durata pandemiei, JTI România nu a disponibilizat și nu a trimis în șomaj tehnic niciun angajat din cei peste 1.200 care lucrează în sediul central, în fabrică și în birourile de vânzări din țară. De asemenea, compania a continuat programele de combatere a contrabandei și a intensificat sprijinul acordat comunității, inclusiv pentru lupta împotriva Covid.

În punctele vamale din toată țara sunt activi cu sprijinul JTI, 44 de câini special instruiți pentru depistarea tutunului, drogurilor și numerarului. Programele sociale și parteneriatele culturale au fost demarate în 1998 și au continuat an de an, indiferent de contextul economic sau dificultățile generate de reglementările anti-tutun.

JTI este una dintre primele companii multinaționale stabilite local, încă din 1993 și a investit până acum în România peste 250 milioane de euro. Recent, compania a anunțat o investiție de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităților de producție ale fabricii din București.


În momentul de față, 75% din producția JTI Manufacturing este exportată în circa 50 țări, fabrica din București fiind considerată un centru de excelență în cadrul grupului, pentru calitate în execuție și eficiență.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: