31 octombrie, 2016

MişuNegriţoiuComisile reunite de buget şi de politică economică ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat luni revocarea lui Mișu Negrițoiu din fruntea ASF.

Potrivit procedurii, chestiunea urmează să intre în dezbaterea plenului reunit.

Preşedintele Comisiei pentru politică economică, deputatul PSD Mihai Tudose, a declarat luni că plenul reunit al Parlamentului va vota cel mai probabil săptămâna viitoare propunerea de revocare a şefului ASF.


Mișu Negrițoiu a fost invitat la ședința de luni a respectivelor comisii dar nu a răspuns acestei invitații.

Președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților, Mihai Tudose, a anunțat la începerea ședinței, că președintele ASF a transmis parlamentarilor o scrisoare prin care cerea amânarea audierii pentru a pregăti răspunsurile solicitate de parlamentari.

„În scrisoarea sa, domnul Negrițoiu pleacă de la premisa că noi avem ceva cu ASF, nu cu domnia sa, și că ceea ce facem noi constituie un atac la adresa unei instituții. Mai mult, ne explică foarte clar, citez: revocarea unui membru din conducerea ASF nu este legal posibilă, atâta timp cât acesta continuă să întrunească condițiile care au stat la baza numiri sale, orice hotărâre în sens contrar fiind abuzivă, făcută în frauda legii și, deci, lovită de nulitate”, a citit Tudose din scrisoarea președintelui ASF.

Mai mult, potrivit lui Tudose, președintele ASF susține în scrisoarea sa că orice demers în sensul demiterii unui membru al conducerii ASF este abuzivă, iar actul respectiv este lovit de nulitate.


PNL a depus pe 26 octombrie o solicitare prin care cere conducerii Parlamentului demararea procedurii de revocare a preşedintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, şi a întregii conduceri a ASF.

Inițiativa este în fapt o preluare a solicitărilor repetate ale transportatorilor, care încă din 2014 au cerut demisia lui Mişu Negriţoiu, fiind nemulţumiţi de nivelul înalt al tarifelor RCA.

Liberalii, în special deputatul Andreea Paul, îl mai acuză pe Mișu Negrițoiu de abuz în cazul insolvenței Astra și Carpatica.

Deputatul liberal a mai anunțat și motivul pentru care Mișu Negrițoiu nu demisionează: potrivit clauzelor negociate la angajare el beneficiază de 8 salarii compensatorii- 104.000 euro- în cazul în care este demis.

Solicitat să comenteze argumentele aduse de preşedintele ASF în scrisoarea transmisă comisiilor reunite, deputatul Mihai Tudose a afirmat că acestea ”sunt pe principiul «eu nu mă las dus, îmi place acolo şi cu asta basta»”.

”Nu există nici un temei legal care să îl facă pe domnia sa de neclintit, etern, veşnic”, a mai spus deputatul PSD.

El a subliniat că deputaţii propun revocarea lui Mişu Negriţoiu din motive care îi sunt imputabile, prin urmare acesta nu ar trebui să primească salarii compensatorii.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: