20 iulie, 2021

Marea Britanie, SUA și UE au acuzat China că este autoarea unui atac cibernetic major comis la începutul acestui an. Atacul a vizat serverele Microsoft Exchange și a afectat cel puțin 30.000 de organizații la nivel global.

Marea Britanie a declarat că autorii acestui atac sunt susținuți de statul chinez, în timp ce UE a declarat că atacul a venit de pe „teritoriul Chinei”, transmite BBC.

Suspectate sunt două grupuri cunoscute drept APT 40 și APT 31, despre care se crede că au legătură cu Ministerul Chinez al Securității Statului (MSS).


China a negat acuzațiile de hacking și spune că se opune tuturor formelor de criminalitate cibernetică.

Oficialii serviciilor de informații occidentale spun că acest caz este mai grav decât orice au văzut până acum în materie de hacking. Hackerii au exploatat o vulnerabilitate a Microsoft Exchange.

Marea Britanie a declarat că atacul va permite probabil spionajul pe scară largă, inclusiv achiziționarea de informații personale și de proprietate intelectuală.

„Guvernul chinez trebuie să pună capăt acestui sabotaj cibernetic sistematic și se poate aștepta să fie tras la răspundere în caz contrar”, a declarat ministrul britanic de Externe Dominic Raab.


Guvernele occidentale acuză Ministerul Chinez al Securității Statului că închiriază hackeri și îi cer să rupă legăturile cu aceștia.

Într-un comunicat, Casa Albă a declarat că este „profund îngrijorată” de faptul că China a „încurajat o întreprindere de informații care include hackeri contractuali care desfășoară, de asemenea, operațiuni cibernetice nesancționate la nivel mondial, inclusiv pentru propriul profit personal”.

Între timp, UE a declarat că atacul „a dus la riscuri de securitate și la pierderi economice semnificative pentru instituțiile noastre guvernamentale și companiile private”.

În ciuda declarațiilor ferme, nu există niciun semnal că s-ar intenționa sancționarea Chinei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: