13 iulie, 2018

Reprezentanța Comisiei Europene la București a anunțat vineri că Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic pentru finanţarea construcţiei unei fabrici de mare capacitate axată pe producţia de maşini de spălat în localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa.

Această tranzacţie este garantată de Fondul European pentru Investiţii Strategice, pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa.

„Acest proiect extrem de inovator, susţinut de Planul de investiţii pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe şi 900 de oportunităţi suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale după închiderea fabricilor din industria siderurgică şi este caracterizată de o rată ridicată a şomajului şi un grad redus de producţie tehnologică. Din acest motiv, investiţia are o mare valoare pentru regiune”, spune vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell.


Directorul financiar al companiei Arçelik, Polat Şen, a declarat că această investiţie reprezintă un pas important în transformarea României într-un centru de excelenţă în producţia de aparate electrocasnice.

Noua fabrică va produce 2,2 milioane de maşini de spălat pe an, generând aproximativ 1.400 de noi locuri de muncă într-o regiune mai puţin dezvoltată, care se confruntă cu schimbări structurale. Aceasta este prima unitate de producţie din România şi una dintre puţinele din Europa care respectă standardele de tip ,,Industria 4.0”.

Arctic face parte din Grupul Arçelik – al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa şi al şaptelea din lume.

Arctic este liderul pieţei de aparate electrocasnice din România şi deţine cea mai mare fabrică de producţie din Europa continentală, unitatea de la Găeşti producând până în prezent peste 31 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 de angajaţi, inclusiv subcontractori, şi o cifră de afaceri în 2017 de 2,2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producţia totală Arctic este exportată în peste 80 de ţări.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: