9 februarie, 2017

Ministrul pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, este propus ca interimar la conducerea Ministerului Justiţiei, anunță joi un comunicat al Guvernului.

Propunerea va fi trimisă de către premierul Sorin Grindeanu preşedintelui Klasu Iohannis, odată cu demisia ministrului Florin Iordache.

Interimatul unei funcții de ministru poate fi asigurat pentru o perioadă de maximum 45 de zile.


Ana Birchall este licențiată în Științe Juridice, având un doctrorat a cărei temă a fost “Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din ţările Central şi Est Europene”.

Comunicatul Guvernului: „Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astăzi președintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiției. Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin. (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare. Premierul a făcut această nominalizare în contextul în care, astăzi, Florin Iordache și-a înaintat demisia din funcția de ministru al Justiției.”

În urmă cu două zile, Ana Birchall a avut mai multe discuţii cu oficiali ai Comisiei Europene. Concluzia acestora ar fi că România ar putea primi bani de la Bruxelles pentru a rezolva problema supraaglomerării penitenciarelor.

Ana Birchall s-a născut pe 30 august 1973, în oraşul Mizil, judeţul Prahova.


Florin Iordache, cel care a inițiat ordonanțele de urgență pentru dezincriminarea unor inracțiuni de corupție și pentru grațiere, a demisionat joi din funcția de ministru al Justiției.

„Am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministru al Justiției. Vă mulțumesc”, a anunțat scurt Florin Iordache după ședința de Guvern, adăugând că toate inițiativele pe care și le-a asumat au fost „legale și constituționale”.

Demisia lui Iordache survine la opt zile după ce Executivul a adoptat OUG 13, de modificare a codurilro penale, care a provocat proteste la care au participat, duminică, aproximativ 600.000 de persoane, dintre care peste 200.000, în Capitală.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: