22 mai, 2013

Ambasadorul român la NATO, Sorin Ducaru (foto), a fost desemnat în funcția de asistent al secretarului general al Alianței, pentru riscuri de securitate emergente, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe.

Secretarul General NATO, Anders Fogh Rasmussen, a informat miercuri Consiliul Nord-Atlantic în legătură cu decizia sa de desemnare a lui Sorin Ducaru în funcția de asistent al secretarului general NATO (ASG) pentru riscuri de securitate emergente, în baza rezultatelor concursului organizat la începutul lunii mai 2013, a precizat sursa citată.

Ducaru este un diplomat de carieră cu o activitate de 20 de ani în Ministerul Afacerilor Externe.


Experienţa sa include activitatea în cadrul Direcției de analiză politică, în funcțiile de consilier al ministrului și purtător de cuvânt al MAE, director al Direcţiei NATO din cadrul ministerului.

A deținut funcțiile de ambasador al României la ONU, de ambasador în SUA, precum şi în calitate de Reprezentant permanent al României la NATO, deținând în ultimele 17 luni şi poziţia de Decan al Consiliului Nord-Atlantic.

Funcția de Asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente vizează conducerea Diviziei pentru riscuri de securitate emergente şi urmează să fie preluată în luna octombrie 2013.

Conducerea Secretariatului General NATO include, alături de Secretarul General, un prim-adjunct al acestuia şi şapte şefi de divizii cu rang de ASG/ Secretar general adjunct. Având în vedere că numărul pozițiilor de conducere din cadrul NATO este mai mic decât numărul ţărilor membre, ocuparea funcțiilor de şefi de divizie se realizează pe baza unui concurs de competențe deschis candidaţilor din rândul ţărilor membre.


Divizia pentru riscuri de securitate emergente este una dintre diviziile politice ale NATO, înființată în anul 2010, în contextul adoptării Noului Concept Strategic al NATO, pentru elaborarea şi promovarea politicilor şi programelor Alianţei vizând răspunsurile la ameninţările de securitate ale secolului XXI.

În cadrul acestei Divizii sunt gestionate problematicile apărării cibernetice, securităţii energetice, neproliferării armelor de distrugere în masă, a luptei împotriva terorismului, precum şi capabilitatea de analiză strategică a Alianţei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: