16 septembrie, 2014

România are nevoie de investiții străine – europene și internaționale – și trebuie să facă lucrurile astfel încât companiile străine să se simtă sigure– este mesajul transmis marţi de ambasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel (foto).

În opinia ambasadorului Olandei, această siguranţă poate fi dată de „accesul la achizițiile publice” şi de faptul că “autoritățile și procuratura trebuie să le sprijine în cazul în care există cazuri de corupție, de malpraxis sau legi mai neclare”.

Confiscarea extină- exemplu de bună practică

Este un exemplu foarte bun și ne-a arătat și nouă, în Olanda, cum să ne ocupam de expropriere și de aceste probleme de confiscare. E vorba de proprietatea oamenilor, a contribuabililor. Aici am văzut că s-a făcut un progres mare, acum dl Voiculescu a fost supus unui tratament de confiscare și proprietatea sa va fi dată oamenilor. În România, conform barometrului Uniunii Europene, 95% din oameni consideră că există corupție și un sfert dintre români susțin că li s-a cerut să plătească mită. Așa că trebuie să avem în vedere toate acele instituții care îmbunătățesc societatea și, prin transparență și prin metode moderne, să poată spune populației: uitați, îmbunătățim lucruri, avem sprijinul partenerilor”, a declarat, potrivit Agerpres, ambasadorul Olandei la conferința “Regula de aur a bunei guvernanțe și a luptei împotriva corupției: împletirea armonioasă a politicilor și a acțiunilor de implementare”, organizată de Institutul Aspen România la Palatul Parlamentului.


Ambasadorul Matthijs van Bonzel a atras atenția, în context, că politicienii trebuie să fie atenți la modul în care se ocupă de lupta anticorupție, “nu numai cu vorba, ci și cu fapta”: “În Parlament mai sunt câteva lucruri de făcut”.

“Dacă piața funcționează și România intră pe piața vestică, țara va crește, oamenii vor investi, oamenii vor fi mai fericiți, vor exista mai multe locuri de muncă, vor plăti impozitele, economia românească va crește și România se va integra în vest, unde își are locul”, a afirmat ambasadorul Olandei la București.

În opinia ambasadorului Matthijs van Bonzel, pentru ca piața internă a UE să funcționeze, rolul jucat de autorități este unul crucial. „Este crucial, de asemenea, ca și OECD sa joace un rol. România nu e membru, dar poate (…) aspira la aceasta”, a menționat ambasadorul van Bonzel.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: