25 august, 2015

petroniuComplexul Energetic Oltenia nu mai ia în calcul noi disponibilizări în perioada următoare, ci va apela la o companie de consultanță pentru un plan de restructurare, a anunţat marți Ion Petroniu (foto), director Divizia Strategii Dezvoltare la Complexul Energetic Oltenia, la o conferință de specialitate.

Planul de restructurare, al cărui cost este estimat de CE Oltenia la un milion de euro, ar trebui să arate care să fie dimensiunea optimă a capacităților de producție.

Potrivit scrisorii de intenţie din ultimul acord cu FMI, autorităţile române se angajaseră să privatizeze CE Oltenia, dar şi CE Hunedoara, până la finele anului 2012.


„Nu vor urma noi disponibilizări, tocmai ce a trecut o fază de disponibilizări, aceasta a fost pusă în aplicare pe baza unui plan de disponibilizări aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor în luna iunie, au fost disponibilizate aproximativ 2.000 de persoane”, a precizat marţi Ion Petroniu, citat de Agerpres.

Acesta a explicat că în perioada următoare compania va apela la un consultant de specialitate pentru un plan de restructurare, reorganizare și eficientizare a companiei.

„Ceea ce va urma este legat de elaborarea unui plan de restructurare, reorganizare și eficientizare a companiei. Acest plan va fi făcut de o companie de consultanță specializată pe care o vom alege printr-un proces de achiziție publică. Noi, prin caietul de sarcini, am făcut solicitarea ca să se trateze două aspecte: un aspect ține de asigurarea siguranței naționale. Va trebui să știm dacă mai e nevoie de cărbune pentru asigurarea acestei siguranțe naționale din punct de vedere energetic. Și atunci va trebui să dimensioneze capacitățile de producție sub acest aspect. Dacă se pune problema că autoritățile decid că nu mai e nevoie ca societatea să asigure siguranța națională, atunci va trebui să tratăm ca și abordare sub alt aspect, al profitabilității. Și din acest punct de vedere vor dimensiona capacitățile de producție doar pentru a fi competitiv și pentru a asigura profitabilitatea”, a spus Ion Petroniu.

Analiza pe care urmează să o facă firma de specialitate costă în jur de un milion de euro, anunţă Agerpres.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: