Istoricul Armand Goşu a afirmat că sfârşitul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar putea veni într-un an, un an şi jumătate cel mult.
Armand Goșu spune că ”scoaterea acestuia din scenă” va fi o combinaţie între serviciile secrete şi mişcări de protest.
Contractul dintre populție și Putin funcționează câtă vreme Putin e victorios
Armand Goşu a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, cum crede că va sfârşi Putin – va fi dat jos de popor, de serviciile de informaţii sau va părăsi funcţia prin moarte naturală?
“Scoateţi ”moarte naturală” şi presupun că va fi o combinaţie între servicii şi nişte mişcări de protest”, a precizat istoricul, citat de News.ro.
Întrebat când se va întâmpla asta, Armand Goşu a răspuns: “În următoarele luni. Într-un un an, un an şi jumătate maxim. Depinde foarte mult de cât de repede Occidentul livrează armele de care au nevoie ucrainenii ca ucrainenii să îl învingă pe Putin. Cu o victorie majoră, vizibilă pentru omul de rând din Rusia, a Ucrainei. Pentru că Putin în momentul ăla… contractul dintre populaţie şi Putin, dintre ruşi şi Putin e rupt. Contractul a funcţionat câtă vreme Putin e victorios şi reface imperiul şi grandoarea, se răzbună pe Occident”.
Durata războiului din Ucraina depinde de Occident
Istoricul a mai fost întrebat dacă nu crede că este posibil ca războiul din Ucraina să se întindă pe o perioadă mai lungă de timp.
“E posibil. Depinde foarte mult dacă Occidentul strânge rândurile în jurul Ucrainei şi livrează tancuri, livrează avioane de luptă, livrează tanchete, livrează maşini blindate Ucrainei ca Ucraina să poată pe teren, cu infanteria, să recâştige teritoriile ocupate de ruşi”, a mai declarat Armand Goşu.
Indicii că Daria Dughina trebuia să fie victima atentatului, nu tatăl ei
Armand Goşu a fost întrebat, duminică, și despre atentatul din Rusia în urma căruia şi-a pierdut viaţa Daria Dughina.
„Eu nu sunt convins că trebuia să fie victima Aleksandr Dughin. Mai degrabă, din cum s-au desfăşurat lucrurile zilele trecute, cred ea era destinată să fie victimă. A fost acel schimb de maşini, dar în acelaşi timp bomba a fost pusă sub scaunul şoferului. Dughin nu conduce, doar fiica lui conduce”, a explicat Armand Goșu.
„În ultimul moment, el a fost luat din maşina fiicei lui, care a mers în faţă, şi mutat într-o altă maşină, deci totul pare a fi o piesă de teatru, cu scenariul scris dinainte, căutându-se nişte emoţii, crearea unor emoţii, ori lucrul ăsta s-a reuşit parţial”, a afirmat Armand Goşu.
Ar putea fi FSB
Întrebat cine crede că a scris acest scenariu, Armand Goşu a răspuns: „Acea gherilă anti-Putin, nu cred că există aşa ceva, chiar dacă Ponomarev, deputat rus, fugit la Kiev, astăzi cetăţean ucrainean, a revendicat, a avut o conferinţă de presă zilele trecute, în care a venit cu anumite detalii. Nu mi s-au părut convingătoare”.
„Mai degrabă ce sugeraţi dumneavoastră, la începutul discuţiei, că ar fi mâna lungă a FSB-ului. Ar putea fi un scenariu de tipul ăsta. Sunt mai multe indicii, modul de operare. De pildă, FSB-ul foloseşte tipul ăsta de aruncat maşini în aer, cu explozibil care este detonat prin radiolocaţie. Asta ce înseamnă? Că ai plantat explozibilul, l-ai lipit de maşină, după care dai un telefon şi atunci s-a detonat. Iar e un argument în favoarea faptului că nu era vorba de el, ci era vorba de ea de la bun început. Cineva a monitorizat cine s-a urcat în maşina respectivă, nu atentatorul, presupunem, şi totuşi a aruncat maşina în aer, chiar dacă el nu era în maşină. Alexander Dughin nu e atât de important”, a spus Armand Goșu.
***